Wpis z mikrobloga

@Caroo: fajne to jest, bawiliśmy się na uczelni tym prawie cały semestr, takim własnie wyświetlaczem, wiatraczkami, czujnikami światła, odległości... ile Cię płytka wyniosła i czy też na ebayu?
  • Odpowiedz
@kamdz: płytkę w Polsce kupiłem akurat, na allegro. Mimo wszystko firmowych rzeczy z Chin bym nie kupował, tym bardziej że Arduino gdzieś w Europie jest składane, więc to by się nie mogło opłacać :) Na allegro jakoś 70-80zł płaciłem.
  • Odpowiedz
@kamdz: Swoją drogą jeżeli Arduino się bawiliście to fajnie macie na tej uczelni, ja na PP już miałem trzy przedmioty na których się bawiliśmy płytkami, ale zawsze to były jakieś wielkie i drogie kombajny, podczas gdy można by ze spokojem się pobawić takim Arduino właśnie :| Albo czymkolwiek co kosztuje 100 a nie 1000zł.
  • Odpowiedz
@Sudokuu: Czasami różnice są większe. Niektóre produkty chodzą po 40zł + przesyłka na Allegro, a z eBaya można je ściągnąć za 7zł już z wysyłką :) Więc jak się nie spieszy, to zdecydowanie lepiej z eBaya zamawiać.

@Caroo: Mam nadzieję, że jak już zmajstrujesz coś fajnego, to opiszesz to w Majsterkowie? ;)
  • Odpowiedz