Aktywne Wpisy

Van-der-Ledre +66

KosmicznyPaczek +53
Kiedyś siedzieli tu koneserzy patologii, a teraz nagle jakieś gałgany się zeszły na tag i płaczą, że biedna pani Gosia JP, biedna Sonia JDioz.
Najlepiej oglądać jak menelica siedzi w kuchni i wychodzi tylko na Jedną z gwiazd. Niech pani Gosia pozdrowi Dżesikę z Glasgou gut gut.
#danielmagical #patostreamy
Najlepiej oglądać jak menelica siedzi w kuchni i wychodzi tylko na Jedną z gwiazd. Niech pani Gosia pozdrowi Dżesikę z Glasgou gut gut.
#danielmagical #patostreamy

1. Powerupy które będzie można zdobyć podczas rozgrywki, a nie kupić w sklepie. Na razie pierwszym jest powiększenie statku, przy czym staje się on także niewrażliwy na uderzenia kamieni. Dodam jeszcze ich kilka, aby urozmaicić rozgrywkę.
2. Przesuwające się tło, fachowo nazywane parallax background :) Dodam jeszcze różne planety i ciała niebieskie, które będą przesuwać się w tle na różnych wysokościach.
3. Po przegranej gra nie startuje od nowa, pojawia nam się teraz ekran, możemy wybrać czy chcemy wyjść do sklepu, zagrać jeszcze raz czy wyjść do menu.
4.Popracowałem także nad ekonomią :P Zmniejszyłem po prostu ceny poszczególnych bonusów, bo były za drogie.
5. Zrobiłem także ostateczny design menusów, ekranu gry, niedługo także pożegnacie się z lądownikiem, zastąpi go mały astronauta, który będzie uciekał ze zniszczonej stacji kosmicznej :) Niedługo Wam pokażę, teraz muszę dopracować wszystkie pierdoły związane z betą, później biorę się za dźwięki i muzykę, a na końcu za wprowadzanie ostatecznego wyglądu, bajerów graficznych, laserów i dziwek. xD
Tutaj takie pytanko, w głównym menu, sklepie itd. dźwięków przycisków nie robić co nie? Bo w sumie to zawsze mnie #!$%@?ą, ale wolę zapytać jak to widzicie.
Chcę jeszcze zrobić coś takiego jak poziomy, np. co 500 metrów jest kolejny poziom i dostajemy za to dodatkowe gwiazdki.
Co do bety, to chęć w niej udziału wyraziło coś około 140 osób, to mega duża grupa jak na taką prymitywną gierkę :DD Ale to dobrze, zanim wydam moje dzieło na świat będę miał mniej więcej rozeznanie jak Wam się podoba, co dodać, co zmienić itp.
To chyba tyle na dzisiaj, wracam do pracy, a poniżej gif kontrolny jak to wygląda.
---------------------------------------------------------------------------
Do końca roku pozostało 98 dni.
Jeżeli nie wiesz o co chodzi, zajrzyj do pierwszego wpisu relacji KLIK Aby śledzić na bieżąco moje postępy zapraszam do obserwowania tagu:
#odzeradogamedevelopera
Nie wiem czy zrozumiesz xD tak chaotycznie opisane.
@TadeuszSynZygmunta: nie rób, też mnie #!$%@?ą - dźwięki klawiszy, menu i innych mam zawsze wyłączone. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora