Aktywne Wpisy
Ernest_ +83
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/3c048ce7259b508a1fa6285868e8c3514e142eb80f085857639ab146c3c01361,w150.png?author=Ernest_&auth=e4a38cd9e355dce17bf1f22c471ae5c2)
Pawci0o +19
Tyle lat tworzenia nowego silnika source 2, wielki budżet na stworzenie czegoś naprawdę dobrego, zapowiadającego się na godną konkurencje dla silnika np. unreal engine 5, z którego dobrodziejstw korzysta nawet Fortnite <3 i jedyne co dostaniemy nowego w nowym counter strike 2 to smoki, tickrate i odświeżenie graficzne starych map, no nie powiem niezły skok na hajs, wielka szkoda, bo jako gracz który spędził tysiące godzin w csgo: link do starego wpisu
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/cb0ed7bfef8a4766c33d5f79a4406af4565d309c75bdc8f6eeccbcf05c4c538a,w150.jpg)
#gotujzwykopem
to prawda :) też byłam sceptyczna. Tym bardziej oszalałam jak ją zjadłam.
@Navrazz podobno ile cierpliwości tyle radości ;)
Gdzie dostałaś QMP i w jakiej cenie?
Gdzie papryka zielona? Gdzie provolone? I antrykot musi byc krwisty i cienko pokrojony.
Nie twierdze,ze nie jest dobre. Twierdze,ze to nie orginal, bo jest duzo lepszy.
Sprobuj jeszcze pulled pork.
Albo jak bedziesz grillowal dam Ci przepis na zajebista marynate. Prosto z Hameryki. ;)
Steka z sosem czosnokowym tez sie nie je.
Marynata
BBQ Sauce
In pot simmer:
1 bottle Ketchup
1 T. Worcestershire sauce
4 shakes Tabasco
1 dash hickory smoke
salt
pepper
onion salt
Garlic powder
1 good squirt of yellow mustard
little bit of soy sauce
Mix in the following:
handful of brown sugar
1/4 c. cider vinegar
Small can of pineapple juice
Let
Plus jak się chwalisz to dawaj przepis na prawdziwą kanapkę!
Obracac swiezo posmarowane mialo byc. Nic nie usuwac. Przepraszam.
Co do przepisow na orginalna kanapke jest ich mnostwo. A czemu? Bo kazdemu sie wydaje,ze jego jest jedyny , niepowtarzaly i orginalny. ;-)
Dla mnie miestrzem jest ten:
http://www.food.com/recipe/philly-cheesesteak-sandwich-authentic-94031
Jesli wierzyc opisowi ( a chyba trza) to przepis od rodowitego mieszkanca Philly rocznik ` 42 :)
@Uspavanka: Ile błędów w tym przepisie.
1) Nie krzyżowa a antrykot (rib eye).
2) Za grubo krojona wołowina.
3) Nie ciabatta a hoagie - w Polsce o nie ciężko, ale bliższym odpowiednikiem jest bagietka, niż ciabatta.
4) Nie ser Masdamer tylko Provolone - można dość łatwo dostać. Ew. Cheddar.
Tu masz bardzo fajnie wytłumaczone co i jak - http://kuchnialidla.pl/blog/6-zasad-idealnego-smazenia-steku-z-poledwicy-wolowej.
Stosuję ten myk z piekarnikiem. Smażę już na tyle długo, że wiem ile na oko z każdej strony jak spojrzę na kawałek. Szybko się nauczysz.
Podstawa to nie dźgać, kroić czy przyciskać mięsa podczas smażenia.
Pulled pork mojej roboty: