Mam prosty skrypt logowania i rejestracji, bazę MySQL, jednak chciałbym (o ile to jest w ogóle możliwe) aby hasła nie pojawiały się w [md5]http://puu.sh/bAiXU/65ce6d0999.png) tylko normalnie w plaintextcie. W tabeli mam coś takiego, dodam jeszcze tylko, że skrypt nie jest mój i kompletnie się na tym nie znam :<
@Vencite: Baza ma tu najpewniej neiwiele do powiedzenia - haslo w plaintekscie czy zahaszowane - i tak pasuje do typu danych kolumny. Najbardziej prawdopodobne ze haszowanie zachodzi w aplikacji i atm trzeba by dokonac ewentualnej zmiany.
Zmiana zapisu hasla bedzie wymagala tez zmiany traktowania hasla przy logowaniu.
Nie wspominajac juz o tym ze po takiej zmianie czesc userow bedzie miala hasla przepuszczone przez md5 a czesc nie.
@marzena_kuc_1: tak, już widzę jak to sprzedam milion haseł rosyjskim hackerom - szkoda tylko, że ja i mój znajomy zna adres do tej strony i raczej szybko się to nie zmieni ( ͡°͜ʖ͡°)
@msq: o, dzięki - przynajmniej ty wyjaśniłeś od której strony to ugryźć.
@squeezed: próbowałem, ale nie odgadło nawet prostego "admin" ( ͡°ʖ̯͡°)
Rozumiem, że religijni 80 latkowie co im ksiądz #!$%@? od 60 lat co mają myśleć i ludzie z syberii mogą być przeciwko in vitro, ale że młodzi ludzie to naprawdę współczuję XD
Tak nieśmiało się pochwalę, że jestem jednym z zarodków z Białegostoku któremu się udało, a którego szanowny poseł Braun by na świecie nie widział. #sejm #polityka
Mam prosty skrypt logowania i rejestracji, bazę MySQL, jednak chciałbym (o ile to jest w ogóle możliwe) aby hasła nie pojawiały się w [md5]http://puu.sh/bAiXU/65ce6d0999.png) tylko normalnie w plaintextcie. W tabeli mam coś takiego, dodam jeszcze tylko, że skrypt nie jest mój i kompletnie się na tym nie znam :<
#mysql #webdev #kiciochpyta #pomocy
Komentarz usunięty przez moderatora
@komeniusz: jakiś gotowiec, znajomy mi go podesłał. Jeżeli się okaże, że to niemożliwe to trudno, po prostu powiem mu, że się nie da :P
Zmiana zapisu hasla bedzie wymagala tez zmiany traktowania hasla przy logowaniu.
Nie wspominajac juz o tym ze po takiej zmianie czesc userow bedzie miala hasla przepuszczone przez md5 a czesc nie.
No i na koniec
Komentarz usunięty przez moderatora
@msq: o, dzięki - przynajmniej ty wyjaśniłeś od której strony to ugryźć.
@squeezed: próbowałem, ale nie odgadło nawet prostego "admin" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
więc zamieniłem to na
I po problemie :) Dzięki za pomoc!