Aktywne Wpisy
mogadishu +24
Pamiętam jak w podstawówce chyba w 8 klasie mieliśmy dyskusję w klasie na temat "pieniądze szczęścia nie dają".
Na całą ponad 30-osobową klasę tylko jeden chłopak, z dość bogatej rodziny twierdził, że owszem pieniądze dają szczęście, co ciekawe był jedyną osobą w klasie, która tak twierdziła. Jego pogląd był dość kontrowersyjny, wywiązała się zażarta dyskusja z nauczycielem.
Przybliżę może postać tego chłopaka. Był od nas starszy o rok, trafił do naszej klasy
Na całą ponad 30-osobową klasę tylko jeden chłopak, z dość bogatej rodziny twierdził, że owszem pieniądze dają szczęście, co ciekawe był jedyną osobą w klasie, która tak twierdziła. Jego pogląd był dość kontrowersyjny, wywiązała się zażarta dyskusja z nauczycielem.
Przybliżę może postać tego chłopaka. Był od nas starszy o rok, trafił do naszej klasy
Czy pieniądze dają szczęście? Uzasadnij w komentarzu
- Tak 91.6% (392)
- Nie 8.4% (36)
Z drugiej beczki, jak najopłacalniej przetransportować ciężko zarobione pieniądzę do Polski? Mam konto w Barclays i BGŻ. Z tego co kombinuję, najrozsądniej jest wysłać funty do Polski, tam je wypłacić i wymienić w kantorze (najbardziej opłacalny kurs). Nie chciałbym wypychać portfela i trzymać wszystkiego przy sobie...
#uk
Co do czegoś z Anglii weź przywieź fasolki smakowe takie jak z Harrego Pottera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A z kasą to zależy od sumy, musisz sobie przekalkulować czy ci się opłaca bardziej jednorazowy przelew za np 10 funtów (tyle kosztuje w Lloyds) i wymiana w kantorze w Polsce, czy np skorzystanie z portalu w stylu przesyłarka, gdzie opłata jest mniejsza, ale za
@Evul_Mastah: Patent polega na tym, że byłem tutaj pracować i zasadniczo nic nie zwiedzałem, a mam na myśli najprostsze produkty spożywcze. Pytam, bo podejrzewam jest tutaj sporo ludzi którzy miało podobny problem.
Szybko, bezpiecznie, po normalnym kursie
Można wszystko to zrobić za darmo, oczywiście jeśli angielski bank nie pobiera opłat za przelewy zagraniczne