Aktywne Wpisy
antywojo +47
Byłem młodszy, marzyłem o Wrocławiu. Dziś mam 34 lata i w sumie to nie wiem co ja w tym gównie widziałem. Dobrze, że nie wpakowałem się w hipotekę by tam zamieszkać. Wystarczy zobaczyć pierwszy lepszy "wroclaw walk" na Youtube by zobaczyć ten syf. Omijać te co pokazują rynek, wyjdziesz za rynek i masz brudne kamienice, obszczane mury, graffiti na każdej płaskiej powierzchni, korki, dziurawą kostkę i obraz jakiegoś trzeciego świata xD
#
#
larine +79
Współczuję wszystkim mireczkom, którzy dzisiaj otrzymają coś takiego
#rakcontent #logikarozowychpaskow #zwiazki #walentynki
#rakcontent #logikarozowychpaskow #zwiazki #walentynki
Mam lapka i w nim dysk SSD a na nim Win8.1 i wszystko śmigało.
Dziś zamiast napędu DVD włożyłem drugi dysk HDD.
No i dupa w tym momencie, bo komputer nie uruchamia się, tylko co chwilkę się restartuje (widać tylko przy starcie markę lapka).
No to od razu uderzam do BIOSa, żeby skonfigurować bootowanie.
Co ciekawego...
Niezależnie od konfiguracji (dysk1 dysk2, lan; dysk2, dysk1, lan; lub tylko windows boot manager: intel ssd (...) ) za każdym razem jest ten sam problem, że lapek się restartuje i nie idzie wczytać windowsa.
Jednak kiedy kliknę F12, to przechodzi on do ekrenu 'windows boot manager" i tak widać jedną pozyję:
Intel ssd (...) i po jej wybraniu elegancko startuje windows.
Podkreślam, ze ustawiają tę opcję w biosie, komputer się przy uruchamianiu restartuje.
No a przez menu z F12 startuje normalnie...
Macie jakiś pomysł jak temu zaradzić?
Bardzo mnie irytuje fakt, że przy uruchomieniu kompa musze dodatkowo klikać F12....
Pomocy :(
#it #windows #komputery #bios #helpdesk #servicedesk #problem #informatyka
W trybie AHCI bądź IDE masz to?
Masz bios czy UEFI?
zrób tak jeśli BIOS:
Odpal instalator Windows wciskamy Shift + F10
diskpart
list disk
select disk n - twól wylistowany
clean
convert mbr
exit
Po prostu komp sie restartuje jak tylko wsadzone są dwa dyski.
Lenovo z710.