Wpis z mikrobloga

Mirki pomocy! Szukam thrilleru psychologicznego, horror, najlepiej gore, moze byc troche ecchi i fajnie byloby gdyby byl jakis watek milosny, lubie plakac na koncu ()

Widzialem Death Note, Elfen Lied, Blood+, Mirai Nikki, High School of Death.

Korzystalem z myanimelist ale nie wiem na co sie zdecydowac. Moze Higurashi no Naku Koro ni?

PS. jak w kazdym odcinku sa mechy to nawet nie dawac, dzieki! ^^

#anime #animeboners #gore #chinskiebajki #kreskowki #animacja #horror #thriller #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wafellini: Dodatkowo:

- Kurozuka

- Speed Grapher

- Była jeszcze jedna taka psychiczna seria podobna troche do Kamisama Dolls tyle że tam stworki mordowały bez wyjątków, no i niektóre akcje np. mszczącej się prześladowanej dziewczyny były naprawdę chore. Ale za chiny nie jestem w stanie przypomnieć sobie tytułu^^
  • Odpowiedz
@Wafellini: Opening niszczy^^ Pamiętam jak to oglądałem i nie ogarniałem jak to może być coś ciężkiego ale po 6 odcinku do ostatniego już nie miałem pytań. A że to do tej pory pamiętam jak motyw z szczeniakiem z Elfen Lied to jednak coś musi być na rzeczy.
  • Odpowiedz
@Wafellini: Higurashi no Naku Koro ni to moim zdaniem bardzo dobre anime, ale musiałbyś zdecydować się przynajmniej na dwa sezony.

Poleciłbym jednak Monster, bez wątku miłosnego, ale kapitalny thriller. Ponadto serial Mouryou no Hako - niedoceniony i mało znany. Do tego z filmów zobacz sobie Perfect Blue.
  • Odpowiedz
@Wafellini: Co prawda każdy lubi co innego, ale ze swojej strony polecam:

- Shinsekai yori - całkiem niezły wątek psychologiczny, a jeśli chodzi o krwawe sceny to jest to coś podobnego do Elfen Lied (przynajmniej w moim odczuciu),

- Another - osobiście wolę mangę, ale anime też może być.
  • Odpowiedz