Aktywne Wpisy

wykop +28
Wykopowicze,
w naszych komunikatach często wspominaliśmy o tym, że nowy Wykop chcielibyśmy tworzyć wspólnie z Wami. Wspólnie ustalać kolejne funkcjonalności oraz ich rozwój. Chcemy znać Wasze zdanie, dlatego na naszym koncie pojawi się więcej ankiet, w których będziecie mogli wskazywać wygodniejsze dla Was rozwiązania lub w komentarzach proponować własne pomysły. I oto nadarza się pierwsza okaza!
W swoich zgłoszeniach prosiliście nas o rezygnację z przycisku plusa w mobilnych wersjach serwisu. Jego umiejscowienie
w naszych komunikatach często wspominaliśmy o tym, że nowy Wykop chcielibyśmy tworzyć wspólnie z Wami. Wspólnie ustalać kolejne funkcjonalności oraz ich rozwój. Chcemy znać Wasze zdanie, dlatego na naszym koncie pojawi się więcej ankiet, w których będziecie mogli wskazywać wygodniejsze dla Was rozwiązania lub w komentarzach proponować własne pomysły. I oto nadarza się pierwsza okaza!
W swoich zgłoszeniach prosiliście nas o rezygnację z przycisku plusa w mobilnych wersjach serwisu. Jego umiejscowienie
Które z zaproponowanych na grafice rozwiązań uważasz za najlepsze?
- Propozycja 1 11.3% (76)
- Propozycja 2 47.8% (321)
- Propozycja 3 40.9% (275)

SlonskoBaba +30
Związek z 10 lat młodszym facetem - TAK czy NIE ?
Jeśli chodzi o mnie - lvl 29, zero dzieci, zero ślubu
#rozowepaski #randki #tinder
Jeśli chodzi o mnie - lvl 29, zero dzieci, zero ślubu
#rozowepaski #randki #tinder

Rzeczywiście KNP nie dysponuje programem. To co jest na stronie jest raczej deklaracją ideową i do tego niespójną, mam wrażenie, że pisaną na kolanie. Z grubsza wszyscy wiedzą o co chodzi bo można program wywnioskować z aksjomatów przedstawianych przez kilkadziesiąt lat działalności Korwina. Nie zmienia to faktu, że program dla jasności sprawy powinien być spisany. Jednak nie jest aż tak źle jak mogłoby się wydawać, ponieważ program przejściowy został wypracowany i jest wciąż udoskonalany przez Fundację Republikańską oraz Centrum im. Adama Smitha. Są tam konkretne obliczenia choćby dla likwidacji podatku dochodowego, reformy emerytalnej zakładającej likwidację ZUSu czy wprowadzenia bonu edukacyjnego. W związku z tym, nie widzę potrzeby dublowania wyliczeń. Wystarczy, że KNP utworzy program w formie jasnych deklaracji i uzupełni go obliczeniami jedynie w tych punktach w których nie działało CAS czy FR. Koncentrowanie się na obliczeniach programu docelowego jest pozbawione sensu ponieważ w najbliższej przyszłości KNP i tak będzie w koalicji więc (a i to nie jest przecież pewne) więc mogą liczyć póki co na reformy częściowe np. zamiast prywatyzacji szkolnictwa wprowadzenie bonu edukacyjnego. Być może likwidacja PIT i wprowadzenie podatku od funduszu płac lub tylko obniżenie PIT. Nie wiemy co się uda wynegocjować. Tego typu reformy zmienią sytuację gospodarczą Polski na przestrzeni lat nie do poznania więc obliczenia dla programu docelowego musiałyby być wykonane od nowa. Strata czasu. Powstał także projekt Konstytucji pisany przez Jacka Wilka, który lada dzień powinien być opublikowany.
No zdarzają się ale z tym akurat nic nie zrobisz.
Jak wyżej. Ale powiedzmy sobie szczerze, zależy u kogo. Akurat Wilk, Dziambor czy Wipler wypadają świetnie z punktu widzenia retoryki. Smutna prawda jest taka, że w każdej partii znajdzie się ktoś o fatalnej retoryce. Poza tym Korwin ma odpały, które głównie wywołują burzę na wykopie ale jakoś nie przebijają się (przeważnie) do szerszego grona więc imo nie ma to negatywnego wpływu na notowania partii. Przypominam sławny wykres które pokazywał, że poparcie rosło najszybciej wtedy kiedy Korwin miał swoje odpały, które miały go pogrzebać. No i pamiętajmy, że Korwin równoważy odpały (czy raczej przeważa) genialnymi występami czy felietonami co przyznają nawet ludzie lewicy. Mało to było deklaracji wybitnych ludzi, którzy publicznie dziękowali Korwinowi za jego felietony? Choćby prof. Gwiazdowski napisał, że gdyby nie Korwin to być może byłby dzisiaj zupełnie innym człowiekiem. Ale jak mówię, nie usprawiedliwiam Korwina, sam go często krytykowałem zarówno w sprawach ważnych jak geopolityka, mniej ważnych jak polityka transportu w miastach czy czysto obyczajowych - niepotrzebne wypowiedzi choćby na temat kobiet.
Wyjaśnione wyżej.
Bzdura. Wszystko co proponuje KNP już istniało. Albo nie znasz znaczenia słów którymi się posługujesz albo nie znasz historii.
Zauważyłem zróżnicowane podejście. Jeżeli ktoś zasługuje na szacunek do osoby z KNP odnoszą się do tej osoby z szacunkiem. Przykładem może być choćby senator Marek Rocki (PO). Jeżeli natomiast masz pretensje, że nie szanują Ryfińskiego, Tuska czy Palikota... no to pytam, za co ich szanować? To wina polityków KNP, że oni nie zasługują na szacunek czy może kogoś innego?
To tylko dowodzi, że jest to jedyna partia pozbawiona stylu wodzowskiego. Różnice są ale w sprawach drugorzędnych lub w sprawie tempa wprowadzania reform. W sprawach pryncypialnych różnic nie znajdziesz żadnych. Jak chcesz mieć partię bez żadnych różnic to głosuj na PiS. Tam wszyscy czekają na święte słowo prezesa.
Przyjmują. Sam wielokrotnie wysyłałem głosy krytyki do wiceprezesów KNP oraz Wiplera. Zawsze, podkreślam zawsze dostałem odpowiedź, która często była też zgodna z moimi zarzutami. Pytanie do Ciebie, ile razy rozmawiałeś lub choćby wysyłałeś emaile czy pw na zakichanym FB do osób decyzyjnych w KNP? A może tak sobie piszesz co Ci ślina na język przyniesie?
Zgoda, pytanie tylko czy to jest powód aby nie głosować na partię która chce radykalnego odbiurokratyzowania Polski, likwidacji PIT i szeregu cennych reform gospodarczych? Chcesz temu postawić tamę bo jakiś gimbus nazwał Cię lewakiem w internecie? Pewnie 90% tych ludzi nie jest członkami partii. Jeżeli to jest powód aby zablokować wejście do Sejmu dla jedynej partii liberalnej w Polsce to nie mam słów...
Dlaczego uważasz, że słuszność danego poglądu zależy od tego w jakiej grupie wiekowej zyskał poparcie? Dany pogląd jest albo słuszny albo nie a grupa wiekowa w której zyskał poparcie nie ma nic do rzeczy. Jeżeli twierdzisz że jest inaczej to czekam na dowód logiczny. Korwin ma niskie poparcie wśród ludzi starych bo Oni boją się zmian. Czy to znaczy, że dalej mamy się kisić w tym chorym biurokratycznym bajzlu?
Jasne, że nie. Plan jest wyłożony wyżej, CAS i FR czyli wprowadzenie reform pośrednich, które są przygotowane od roku 2003 i ciągle aktualizowane. Następnie obserwowanie skutków i dalsza praca nad naprawą Polski.
I warto z powodu jednego występu w tv przekreślić całą partię? Zobacz jak mocno krytyczne masz podejście do KNP. Jeden słabszy występ na przestrzeni wielu lat i bunt? To teraz przypomnij sobie ile takich występów PO, PiS, SLD, PSL, RP. Albo może lepiej nie bo Cię głowa rozboli. Skup się choćby na jednej Kidawie-Błońskiej na początku, nie wiem czy zdążysz do wieczora... Akurat w tym odcinku Dziambor się lekko przyciął, sam go wtedy mocno skrytykowałem. Natomiast nie oceniaj partii przez występ jednego człowieka, pomysł emerytury obywatelskiej jest policzony od 2003 roku.
Podsumowując. Mam wrażenie, że KNP została przedstawiona jako byt idealny, bez ludzkich słabości a wyborcy mają wobec nich wymagania znacznie wyższe niż wobec innych partii. Wszyscy pamiętają i będą pamiętać jeden słabszy występ Dziambora. Tylko, że to był jeden występ natomiast przedstawiciele innych partii zaliczają takie występy codziennie i nikt tego nie traktuje poważnie. Dlaczego więc wobec KNP są stosowane inne zasady? I na koniec, pytanie o alternatywę nie jest bezzasadne. Możecie wybrać jakąś partię lub nie głosować wcale. Żadna partia nie jest idealna więc należy wybrać mniejsze zło. Pytanie tylko czy którakolwiek z partii w obecnym Sejmie jest mniejszym złem od KNP? Efekty ich rządów są przecież powszechnie znane. Nawet jeżeli ktoś nie popiera w całości programu KNP to powinien na nich zagłosować ponieważ punkty najbardziej skrajne zostaną odrzucone przez koalicjanta ale na pewno uda się przeforsować deregulację i debiurokratyzację w formie akceptowalnej dla większości społeczeństwa. W przypadku braku koalicji pozwolicie żeby 30-40 ludzi punktowało rząd z mównicy i wyłapywało ich przekręty na miejscu. Zobaczcie ile dobrego robi sam jeden Wipler. Może warto by go wspomóc?
#4konserwy #korwin #knp #polityka #krul #jkm
@Velati: to jest największy problem, krul w sam sobie. Jak się go pozbędziecie to moze kilka osób wróci jak nie będzie za pózno.
@Velati: no przecież tak właśnie jest ona przedstawiana na wykopie. milion znalezisk o zaoraniach/masakracjach/zajebistości. mają być nową jakością to niech się wykazują. jeśli zaś są tacy jak inni, no to po co głosować na takich samych? ci sami już nami rządzą.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Nigdy nie głosowałeś na KNP. Nigdy nawet tak nie myślałeś by na nich głosować. Jesteś tak jak pisałem - lewakiem (lub kimś komu zależy by ośmieszać KNP), podszywającym się pod wyborcę. Wszystko dokładnie wszystko na to wskazuje. Brak logiki, brak rozsądku, brak jakichkolwiek związków między Twoimi wypowiedziami, a Ty co NIBY robiłeś (np że głosowałeś na KNP kiedyś), brednie które wypisujesz, rzeczy które był znane,
@Pantokrator: Przecież to wy ośmieszacie KNP
Czym niby? Skoro większość tego co ośmiesza KNP to manipulacje robione przez lewactwo i lewackie gazety głównie. Korwin załatwia resztę, ale tutaj nic nowego nie ma akurat - tak było od 20 lat.
@gkpl: Twój trolling jest żenujący
Smutne, od miesięcy lewactwo robi takie rzeczy, coraz więcej osób to dostrzega. Poziom spada, ale wśród tych samych osób jest taki