Wpis z mikrobloga

@wezsepigulke: ja tam sie nie znam na motoryzacji, tarcze sa juz zjechane dosc dobrze chce zalozyc cos dobrego zeby miec spokoj, bo samochod juz raczej na zawsze pozostanie u mnie wiec nie bede zakladal najtanszych byle tylko jezdzilo

@sulkov: @juz_tu-bylem: @kozaqwawa: a jak to jest z tymi tarczami? Ludzie mowia ze za wymiane wszystkich 4 z klockami placa po 1000-1100zl a tu komplet na
  • Odpowiedz
@fakdesystem: Dobrze liczysz. Malo tego, jak nie masz dwoch lewych rak i podstawowe narzedzia mzoesz to sobie sam wymienic, nic trudnego. W warsztatcie dalbym MAX 200zl za wymiane i przod i tyl, ale mysle ze przyslowiowy "Mietek" zrobi to taniej.

Tyl hamuje na tyle slabo ze nim zjedziesz ta tarcze to zapewne ona przerdzewieje. Nie zachecam do oszczedzania na hamulcach, ale...
  • Odpowiedz
@wezsepigulke: mam znajomego mechanika ktory wymiany robi mi w bardzo atrakcyjnych cenach, tylko ostatnio cierpi na brak czasu. Myslalem nad TRW ale skoro mowisz ze nia maja wiekszego znaczenia to wezme boscha bo chyba takie akurat sprowadzaja na warsztat.
  • Odpowiedz
@fakdesystem: TRW osobiscie nie polecam, teraz sie na nich "mecze" na przodzie, strasznie mi pylą i piszczą, najchetniej to bym je wywalil do lasu... Ja bym bardziej kombinowal w kierunku tania tarcza i drogi klocek, a za zaoszczedzona kase kupil najlepszy mozliwy przod i pomyslal nad wymiana plynu hamulcowego, oraz powymienial profilaktycznie gumki na prowadnicach zacisku z nowym smarem. Jak masz taniego znajomego to mysle ze za 200zl powinien ci
  • Odpowiedz
@wezsepigulke: przodu narazie ruszał nie bede bo jest ok. O tych tarczach z tylu znajomy mi wlasnie mowil a ostatnio jak robilem przeglad to powiedzialem zeby mi posprawdzali sprawnosc samochodu to tez zwrocili uwage na tarcze z tylu. Wiec jesli z 2 niezaleznych zrodel mam ta sama informacje to znaczy ze sa do wymiany :)

A tak wogole to hamuje super wiec plynu chyba nie trzeba narazie ruszac
  • Odpowiedz