Mirki od #arduino . Czy od zbyt szybkiego wysyłania danych przez serial, arduino może mi się wieszać? Ale nie zawiesi się tak konkretnie, tylko tak, że czasami po chwili zacznie znów na chwilę działać.
Bo napisałem sobie program w #python . I wydaje mi się, że wiesza się nie sam program a właśnie arduino. Bo jeśli nie wysyłam nic do arduino to program się nie zawiesza, ani nie zwalnia.
Korzystam z pySerial i co 0.1 wysyłam wartość z przedziału 0-9 do arduino. Jeśli spróbuję to zrobić co 0.01 to zawiesza się dużo szybciej. Wartość wysyłana jest przez NRF24L01 do drugiej atmegi. Tu kod nadajnika który się wiesza.
Bo napisałem sobie program w #python . I wydaje mi się, że wiesza się nie sam program a właśnie arduino. Bo jeśli nie wysyłam nic do arduino to program się nie zawiesza, ani nie zwalnia.
Korzystam z pySerial i co 0.1 wysyłam wartość z przedziału 0-9 do arduino. Jeśli spróbuję to zrobić co 0.01 to zawiesza się dużo szybciej. Wartość wysyłana jest przez NRF24L01 do drugiej atmegi. Tu kod nadajnika który się wiesza.
serial.print. Póki co jest ok, nawet po przyspieszeniu skryptu. Więc dzięki ;)
Byle częstotliwości próbkowania się zgadzały.
@bdfi1: W tym kodzie nie zgadzają się klamerki. Użyj switch case zamiast else if, będzie jaśniej. A najlepiej lookup table. (lut)