Aktywne Wpisy
antywojo +55
Czy możliwe jest zbudowanie nowego miasta? Czy miasto musi mieć 1000 lat?
Niezupełnie i przykładem jest Milton Keynes w UK. W latach 60 rząd postanowił zbudować nowe miasto by ograniczyć populację Londynu.
Dziś ma 220 tysięcy mieszkańców:
-pasy zieleni
-szerokie ulice
-dobra komunikacja miejska
-dobry rozstaw budynków
-perfekcyjna lokalizacja
Czy i u nas dałoby się zbudować nowe miasto i rzucić wyzwanie #wroclaw #warszawa #krakow #poznan ? xD
#miasto #polska #uk #ciekawostki
Niezupełnie i przykładem jest Milton Keynes w UK. W latach 60 rząd postanowił zbudować nowe miasto by ograniczyć populację Londynu.
Dziś ma 220 tysięcy mieszkańców:
-pasy zieleni
-szerokie ulice
-dobra komunikacja miejska
-dobry rozstaw budynków
-perfekcyjna lokalizacja
Czy i u nas dałoby się zbudować nowe miasto i rzucić wyzwanie #wroclaw #warszawa #krakow #poznan ? xD
#miasto #polska #uk #ciekawostki

TheVinc +14

Dzisiaj trochę pokodziłem i stworzyłem pierwszy prototyp, wersję 0.0.0.0.0.0.0.0.0.1 xD Poruszam bohaterem za pomocą strzałek, kiedy dotknie przeszkody lub gruntu to się zatrzymuje. Kiedy nie wciskam "gazu" to na obiekt działa siła nazwana grawitacją która ściąga go w dół. Kamera podąża za obiektem tylko po osi Y, natomiast po osi X jest sztywno ustawiona tak jak ma to miejsce w tego typu grach.
Następnie co chciałbym zrobić to żeby gracz nie mógł wychodzić poza granice ekranu w poziomie, a także przeszkody nie generowały się na granicy ekranu, zaczynam myśleć też nad tym jak zrobić aby poziom generował się w nieskończoność.
Próbowałem coś wymyślić w ten sposób że generuje się powiedzmy 50 przeszkód, po czym jak gracz dotrze na wysokość 40 przeszkody to generuje się następne 50 przeszkód, później znowu 50 i tak dalej, przy czym przeszkody które już minąłem i są poza ekranem zostają usunięte. Niestety jeszcze nic z tego nie wyszło oprócz crasha i masy błędów tuż po odpaleniu gry ( ͡° ʖ̯ ͡°)
To tyle na dzisiaj, w tym tygodniu będę miał więcej czasu więc zapowiadają się dość pracowite dni :)
---------------------------------------------------------------------------
Do końca roku pozostało 135 dni.
Jeżeli nie wiesz o co chodzi, zajrzyj do pierwszego wpisu relacji KLIK Aby śledzić na bieżąco moje postępy zapraszam do obserwowania tagu:
#odzeradogamedevelopera
"Unreal Engine 4 subscription enables you to deploy to Windows PC, Mac, iOS and Android."
@TadeuszSynZygmunta: To jest tylko do Javy czy w jakimś innym języku programujesz?