Wpis z mikrobloga

RJ Text Ed

@Sejm: Ogólnie używam Sublime. Wyskakują te powiadomienia, ale biorąc pod uwagę to, że jest to płatny program cieszę się, że mogę chociaż go używać i wcale nie #!$%@? mnie to w żadnym stopniu.

Ewentualnie Atom.io - jak Sublime tylko FLOSS.
  • Odpowiedz
@Sekhmet: udało ci się rozwiązać problem z uruchamianiem się jakichś dziwnych funkcji w atomie podczas wpisywania polskich znaków? Bo poza tym jednym to jest to naprawdę dobry edytor.

@normanos: 44 euro to przesada.

@Regis86: Dlaczego cebula? Autor zgadza się na używanie programu bez zakupu licencji, ale obniża jego funkcjonalność dodając komunikat. To chyba normalne, że uznaję to za wadę.
  • Odpowiedz
@Sejm: Wcześniej używałem Atom'a, którego sam sobie skompilowałem (nie było jeszcze żadnych prebuildów). Nie było żadnych problemów z polskimi znakami. Teraz znów zainstalowałem, tylko z jakiegoś PPA i także bez problemów.

Odpalane na Ubuntu 14.04 :d
  • Odpowiedz
@Regis86: Dlaczego cebula? Autor zgadza się na używanie programu bez zakupu licencji, ale obniża jego funkcjonalność dodając komunikat. To chyba normalne, że uznaję to za wadę.

@Sejm: aż tak kiepsko z zarobkami w branży, że usunięcie jedynej wady w Twoim ulubionym edytorze za 44 euro jest przesadą? :-D
  • Odpowiedz
@Sekhmet: Jak wpisuję literę "ś", odpala mi się jakiś spec suite. Kiedyś kombinowałem dużo, żeby się tego pozbyć, ale nic to nie dało. Przed chwilą pobrałem najnowszą wersję i jest tak samo.

@Skarfejs: Nie od razu zarabia się 15k. A sublime kosztuje akurat 70$.
  • Odpowiedz