Aktywne Wpisy
DD2137 +240
Hej, Jeżeli "restauracja", zamiast przygotować świeży posiłek dla klienta, dowozi podgrzaną "porcję żywieniową" z dyskontu, to #oszukujo i kręcić #afera ?
#kiciochpyta
#kiciochpyta
Reepo +279
Czy to miasto może chociaż na jeden dzień wstrzymać się z tworzeniem nowych powalonych sytuacji? XD Pingwin na placu Jana Pawła xD #wroclaw
źródło: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02dmnos6i3AZJ3erfi7XXZJgdSbkS3hiFHwfWpM1L1KD8xcNGyp4y45MjZCACDhpTBl&id=100076352437709
źródło: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02dmnos6i3AZJ3erfi7XXZJgdSbkS3hiFHwfWpM1L1KD8xcNGyp4y45MjZCACDhpTBl&id=100076352437709
W #empik (jak i większości specjalnych sklepów) można już spokojnie zakupić mangę Kwiat i gwiazda, jednotomówkę (składa się z połączonych 2 tomów) od #waneko
Cena to 25zł, ale za to dostajemy około 290 stron :]
Opis wzięty z strony Waneko:
"Główna bohaterka mangi „Kwiat i Gwiazda”, Hanai, w czasach gimnazjum wygrywała turniej za turniejem w tenisie stołowym, lecz po tym jak sromotnie przegrała z pewną dziewczyną straciła całą wiarę w swoje umiejętności. Teraz zdała do liceum, rzuciła granie w ping ponga i chce zacząć nowe życie jako zwyczajna nastolatka… Lecz z jej planów zupełnie nic nie wychodzi, kiedy okazuje się, że jej dawna pogromczyni nie dość, że uczy się w tym samym liceum i w tej samej klasie! Jak rozwinie się ich znajomość?"
Gatunek/tematyka: shoujo-ai, komedia, romans, sport
Teraz coś od siebie.
Wyczekiwałem tej mangi od dość dawna i nie zawiodłem się. Nie czytam dużo mang i myślałem, że wezmę to na dwie tury, ale historia tak potrafi wciągnąć, że łyknąłem wszystko od razu.
Kreska to zależy od gustu, osobiście nie jestem wymagającym konsumentem, więc mi się podobała, choć trochę te oczy takie jakieś :]
Na tłumaczeniu się nie znam, więc nawet się nie wypowiadam.
Czy polecam? Dla wielbicieli shoujo-ai lub tenisa stołowego pozycja must have, w końcu rzadko kiedy wychodzi taka manga na rynku polskim :]
Meh ;c
@Woozie321: Trzeba utrzymywać polskie wydawnictwa :3
W sumie mam w katosach komiksiarnie, ale mi bilety wyjdą więcej niż jakaś promocja :/
Mi się akurat podoba, może mam inny gust :]