Wpis z mikrobloga

@Nadrill: Mam 18 lat i dopiero się zastanawiam nad swoją przyszłością, ale powiedzmy, że chcę się dobrze nauczyć informatyki. Będę wdzięczny jak napiszesz coś o tym co można potem robić, czy jak to wygląda (np. w jakiejś firmie czy gdzieś).
@Taloner: informatyka to rozlegla dziedzina, w ktorej mozesz byc dobrym sieciowcem, adminem, programista, architektem, projektantem i wiele wiecej. co konkretnie cie interesuje?
@Taloner: po wszystkich tych informatykach możesz robić to samo. Wszystko zależy czego nauczysz się we własnym zakresie, nie licz na to, że pójdziesz na studia, będziesz się tam uczył, a potem pracodawcy będą się o Ciebie zabijać. Chyba, że będziesz wygrywał konkursy, ale to też głównie praca własna.
@Nadrill: Słyszałem, że na jeden z wydziałów nie warto iść, a na 2 pozostałe tak, już nie pamiętam które. Tego kim chcę być pewnie dowiem się po roku czy dwóch na uczelni, ale po którym wydziale będę miał wybór? Nie chodzi o to, który jest najogólnieszy, tylko gdzie rzeczywiście jest wysoki poziom?
@Taloner: pewnie chodzilo o w11 xD

jest jeszcze na w4 i w8, na ktory pojdziesz to wielkiego znaczenia nie ma bo i tak gowno bedziesz umial idac z przeswiadczeniem ze czegos cie naucza.
@Taloner: tak. ale to tak jest na kazdej uczelni chyba.

a czy warto? ciezko powiedziec, mam kumpla ktory sie przenosi z uwr na pwr bo narzekal, ale z drugiej strony w kazdym konkursie koderskim uwr miazdzy pwr co roku. ogolnie ma dobra renome.

ale tak jak mowilem - nie ma jakiegos znaczenia duzego czy wezmiesz pwr czy uwr.