Wpis z mikrobloga

Co mają w głowie gracze ze statami w stylu 45/25, kiedy foldują na flopie lub dalej jakieś totalne gówno i muszą pokazać karty? 79A w kolorze na flopie, a taki ci zrzuci parę piątek i musi pokazać. Znaj łaskę pana kuhwa, w tym rozdaniu dam ci wygrać wyjątkowo, chociaż taką zajebistą rękę miałem. Albo raisuje preflop jak w co czwartym rozdaniu i jak wszyscy spasują, to ten ci pokaże, że akurat teraz miał króle.

#poker #pokerowyboldupy
  • 4
  • Odpowiedz
@nswl015:

Znaj łaskę pana kuhwa, w tym rozdaniu dam ci wygrać wyjątkowo,

Prędzej jest to myślenie "patrz jaki jestem dobry, potrafię zrzucić pocketa i nie dam ci więcej zarobić" albo "patrz nie grałem powietrzem, więc nie myśl, że jestem słaby" :) Nie ma co bóldupić, podają informację na tacy to tylko się cieszyć.

Pokazywanie monsterów kiedy wszyscy spasowali też ma swoje uzasadnienie, bo pokazujesz, że grasz silne układy, co procentuje
  • Odpowiedz
@MarekKillerMirek: żeby rozruszać tag #pokerowyboldupy ;) zdaję sobie sprawę, że najczęściej tacy gracze są ultrasłabi i ten styl gry nie pozwoli im na jakikolwiek profit w dłuższym okresie, ale to jest właściwie jedyna rzecz, która mi #!$%@? w pokerze i ciężko mi nawet stwierdzić dlaczego. Mogę przegrać rozdanie AA vs AKo i spływa to po mnie, a takie coś mnie rusza.
  • Odpowiedz