Wpis z mikrobloga

• 108
Wiecie co Wam powiem, Mirki? Powiem Wam, że jestem szczęśliwa na tym świecie ze swoim biednym życiem.

Nie zarabiam 10k, nie mam domku z białym płotkiem, i miłości w zdrowiu i w chorobie, ani rodziny z którą świąteczne obiadki to czysta przyjemność... a mimo uważam swoje życie za fajne.

Pracuje w otoczeniu ciekawych ludzi i idę do pracy gdzie będzie ich jescze więcej. Mogę, chociaż to płytkie, kupić sobie ładna sukienkę i będę cieszyła się nosząc ją. Mam super znajomych, których lubię widywać i, chociaż niektórzy mieszkają na drugim końcu świata, albo całkiem blisko, i ich nie widuję zbyt często, cieszę się z tych znajomości.

Cieszy mnie też ćwir ćwir o czwartej rano i kosiarka o dziewiątej i błoto ze śniegu w zimę. Do tego lubię bardzo rozplątywać słuchawki i nigdy się nie złoszczę na supły.

Od jakiegoś czasu zaczęłam dostrzegać plusy wszystkich sytuacji jakie mnie spotykają i wszystko staje się lepsze i ja ze sobą czuje się lepiej.

I Wam radzę to samo.

Jesteście przegrywami to spotkajcie się z innymi przegrywami i idźcie gdzieś razem. Macie dość znajomych to zostańcie w domu i oglądajcie śmieszne koty w internecie.

A przede wszystkim bądźcie dobrymi ludźmi dla siebie i innych i niczego nie żałujcie bo zawsze wszystko kończy się dobrze. Większość spieprzonych rzeczy można naprawić, a przynajmniej spróbować to zrobić i nie ma co czekać na odpowiednią chwilę, bo najczęściej odpowiednia chwila jest teraz. Jeśli macie na coś ochotę to róbcie to póki możecie.

Ulegajcie swoim pragnieniom i nie odkładajcie ich na jutro, bo zawsze jest dzisiaj.

Patrzcie pozytywnie na życie, serio. Świat jest super. c:

#oswiadczenie #takietam #motywacja
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@parasolki: bo nie sądzę, żeby przez internet można poznać osobę na tyle by ocenić czy rzeczywiście mówi z sensem badź nie. Jednorazowy przebłysk inteligencji nie stanowi obrazu całości dlatego oceniając ten wpis wolałbym poznać Cię osobiście żebym wiedział czy rzeczywiście głowa na karku i jakieś pojęcie o życiu :) taki offtop
  • Odpowiedz
  • 0
@daniel0707: powiedz mi jakie są pozytywy tego? Kręgosłup boli, biegasz po lekarzach, tyjesz, rozstępy i inne takie. Ciało rzadko kiedy wraca do fajnej formy. Słabo ogólnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@daniel0707: Można lubić dzieci a nie lubić ciąży ani porodu więc tag z d--y. Nie rozumiem czemu wszyscy wszędzie starają się go wcisnąć chcąc pokazać jakie te baby głupie. Tak samo jak każdy lubi wypłatę a nie każdy lubi swoją pracę.
  • Odpowiedz