Aktywne Wpisy
abc3 +145
CzlowiekMagnetowid +343
Chcę się pochwalić, że oscamowałem scamerów na 70 zł.
Jakiś typ napisał do mnie na whatsuppie o wypełnianie ankiet, a że miałem dobry humor to odpisywałem mu bzdurki udawając 57 letniego weterana.
Wypełniłem potem mu jakąś ankietę na telegramie w 20 sekund i spytał mnie o dane do przelewu, więc podałem wszystko fejkowe oprócz nr konta i jakie było moje zdziwienie jak 5 minut później dostałem przelew na 2 dychy xd
Potem
Jakiś typ napisał do mnie na whatsuppie o wypełnianie ankiet, a że miałem dobry humor to odpisywałem mu bzdurki udawając 57 letniego weterana.
Wypełniłem potem mu jakąś ankietę na telegramie w 20 sekund i spytał mnie o dane do przelewu, więc podałem wszystko fejkowe oprócz nr konta i jakie było moje zdziwienie jak 5 minut później dostałem przelew na 2 dychy xd
Potem
#piwowarstwo
ale lodówka przeznaczona na trzymanie fermentora? to jest już rzadkość;)
o Panie, pewnie US05? Te drożdże najlepiej pracują w 16-17st C (żeby podczas fermentacji było ok.19 w pojemniku). Raczej nie będzie guma balonowa, raczej w stronę rozpuszczalnik/flamaster. Z dofermentowaniem nie będzie problemu
Przy 25st C to do użytku nadają się drożdże z
Komentarz usunięty przez moderatora
saison jest jednym z prostszych styli, bo można zrobić cokolwiek i będzie pasowało. Tu robotę robią drożdże, jak się nie przesadzi z chmielami i karmelowym - będzie gites. Pilzneński z małym dodatkiem monachijskiego, pszenicy i karmelowego będzie w porządku.
Belgi są bardzo wdzięczne do eksperymentów. Ja lubię stosować zasyp np. 100% pilzneński, tyle że gotuję 3-4h i to nadaje piwu ciekawy, słodko-cukrowy posmak. Do tego można użyć przypraw (pieprz,