Wpis z mikrobloga

Dzisiejsze majstrowanie przyniosło chyba całkiem fajne efekty, aczkolwiek jest to kształt jedynie odciśnięty w formie :/ Fakturę porowatą dorabiałam później, a po wypieczeniu malowałam i lakierowałam. Plus jest taki, że tego typu zawieszki mogę robić stosunkowo szybko (przynajmniej jeśli chodzi o modelowanie). Normalnie wyrabiane dzieła zajmują niestety trochę czasu i energii dlatego zwykle są na konkretne zamówienie robione.

Fotki na blogu

#kukimajstruje #modelina #diy #rekodzielo
Pobierz
źródło: comment_rvlg5vH2297Juty7M0W5vyJ4rE6YKQX0.jpg
  • 12
@kuki_1988: Cholera, ja zawsze uwielbialam robic tego typu #!$%@?. Raz to bylo szydelkowanie, raz szalalam z glue gunem, innym razem moje robienie tortow (kwiatki, figurki itp z lukru) skonczylo sie na pracowaniu w cukierni.

Teraz moj niebieskipasek kupil mi maszyne do szycia ()

Rekodzielo zawsze mile widziane!
@fuurikuuri: Maszynę dostałam kilka miesięcy temu :D Lukru nie tykałam, ale z masy cukrowej jak najbardziej tworzę ;) Szydełkowanie zostawiam na później, ale z materiałem bawię się przy robieniu bombek i pisanek. Pistolet z klejem oczywiście obowiązkowy :D Poza tym jeszcze trochę rzeźbienia w gipsie i robienia mebli ;P
@kuki_1988: O to widze ze tez masz #!$%@? ;)

Gdzies tam po drodze tez byl decoupage I inne tego typu rzeczy. Powiem szczerze ze od kiedy mieszkam w USA i mam pod nosem takie sklepy jak Jo-ann albo Michaels to muze sie powstrzymywac przed wywawaniem calej pensji na to...

A meble uwielbiam robic - do tego Ojciec jest stolarzem wiec w garazu caly osprzet stoi ( ͡° ͜ʖ ͡