Mój kumpel miał wypadek. Lekarz po tym jak zobaczył kumpla i jego kask stwierdził, że bez niego nie miałby co tu robić.. kumpel żyje, dochodzi do siebie, lekki wstrząs mózgu, złamany obojczyk i poobijany mocno.
TROCHĘ to mną ruszyło. No i chyba w końcu trzeba zainwestować w jakąś skorupę.
Posiada ktoś z was, Mirków, kask Rudy Project Zuma lub Zumax? Lub poleca jakiś inny w tej cenie?
W sumie nie wiem czy są jakieś różnice w kaskach, ma przecież pełnić role do której został stworzony, aczkolwiek zależy mi też trochę na wyglądzie. GIRO są brzydkie, specialized za drogie, padło więc na RUDY.
@Traviu: Zajeździłem kaski giro i bell, aktualnie mam Rudy, już 4 sezon i jest zajebisty, nawet w lecie nie przegrzewa się łeb jest lekki, jeśli chodzi o ochronę to wszystkie mają bardzo podobną konstrukcję, moim zdaniem kieruj się kryterium cena/wygląd
@Traviu: @ElCidX: Dokładnie. Najskuteczniejszy kask to ten który masz na sobie a nie na półce. Musi być wygodny, i nie możesz wstydzić się w nim wyjść z domu. Idź do decathlonu bo jest duży i nie będziesz się nudził przymierzając jakiś przez pół godziny żeby się upewnić że nie uwiera :)
@Traviu: ja mam Giro Indicator i jestem bardzo zadowolony. Nie był strasznie drogi, a jest dość lekki i łeb się nie poci. Mam go już ze 3 lata i to mój pierwszy kask, więc porównania nie mam.
@Traviu: Ja mam dwa kaski giro, jeszcze w domu jest met i bell. Te co mają mało tworzywa, to wiadomo że mają lepszą wentylację i nie wyglądają jak nocniki - wg mnie tylko wygląd musi fitować, bo kask i tak ma pęknąć przy wypadku.
Te tańsze, to niestety stoją dość słabo z tym poziomem wentylacji i wyglądem - np. od dołu widać piankę.
TROCHĘ to mną ruszyło. No i chyba w końcu trzeba zainwestować w jakąś skorupę.
Posiada ktoś z was, Mirków, kask Rudy Project Zuma lub Zumax? Lub poleca jakiś inny w tej cenie?
W sumie nie wiem czy są jakieś różnice w kaskach, ma przecież pełnić role do której został stworzony, aczkolwiek zależy mi też trochę na wyglądzie. GIRO są brzydkie, specialized za drogie, padło więc na RUDY.
Najlepiej żeby był szosowy.
#rower
Kask i za 100 zl będzie dobry, tylko nie kupuje na odleglosc
Podobno przeleciał przez maskę jakiegoś debila, który wymusił i zatrzymał się na drugim aucie.. auć.
Te tańsze, to niestety stoją dość słabo z tym poziomem wentylacji i wyglądem - np. od dołu widać piankę.
No i jak ma się ładny kask,