Nocne kręcenie dzień drugi. Stosunkowo słaba średnia, utknąłem trochę w centrum Katowic.
Odwiedziłem nowo oddany odcinek (na mapce na czerwono). Bardzo fajna droga, choć w stronę Chorzowa jest ciągle pod górę. Niby taka niepozorna droga, ale można odczuć. Straszne robactwo na tej drodze. Chmary irytujących robali obijających się o ciebie, brrr.. (・へ・)
Dwie pętle po Parku Śląskim całkiem przyjemne. Tylko znowu biegacze i rowerzyści bez świateł, których widać dopiero na kilka metrów przed. Tym bardziej wczoraj była niezła mgła w Parku Śląskim. Podziwiam..
Zająców nie było ale były dziki na Ochojcu. Dobrze, że na poboczu w trawie, a nie wyszły na drogę. Chrum chrum. (。◕‿‿◕。)
Mam jeszcze pytanie odnośnie endo- kiedy widać czyjąś trasę LIVE? Trzeba mieć wersje pro? Programu, czy konto pro? I czy to zależne, czy ma się kogoś w znajomych, czy nie? #endomondo
@Traviu: ee nie - ten odcinek od autobany do oczyszczalni jest rewelka. W dół się zapieprza praktycznie od chorzowa po same panewniki. A męcząca jest tylko w drugą stronę, pod sam koniec od wiaduktu ;)
Tak poza tym to bardzo fajny asfalt. Aż się boję, czy tamtędy nie puszczą ruchu samochodowego, bo trasa jest rewelacyjna i rowerowo i spacerowo - szkoda by było, jakby się tam zlatywali miłośnicy szybkich motórów
@RRybak: Właśnie jechałem w drugą stronę, od strony Katowic i z początku jak się kręciło dobrze (przy oczyszczalni) to potem już prędkość spadła do 23km/h. Więc nachylenie musi lekkie być. Końcówka przyjemna, ale w dół to jest tylko jakieś 500 metrów?, przez tory i już A4..
Jechałem po 21:20 i nie wyprzedzało mnie żadne auto, a z naprzeciwka minąłem ok 10 z motocyklami. Na razie spokojnie. ;)
@normanos: Tak, ale jakby właśnie się jeszcze do tego stosowali. Ilu biega środkiem bo muszą biec sobie we 2 obok siebie. Albo na tych węższych drogach krętych przy lądowisku to jest hardcore..
Co nie zmienia faktu, że odblask kosztuje grosze, a zmienia wiele. Czasami z daleka widać odblaski z butów czy jakiś mały znaczek na spodenkach/koszulce. Ale to jest za mało!
@Traviu: jak zwykle wina jest po obu stronach, wszędzie są debile. Ja biegam tam gdzie mam wytyczone (jak jest łączone z drogą rowerową) i jak jestem na rowerze to na odwrót. Rowerzyści też przeginają bo zrobili sobie z dużej pętli tor wyścigowy, niektórzy pędza grubo ponad 40-50 kmh. :O
@normanos: No, wiadomo, nie bronię takich dekli na rowerach. Da się spokojnie wyciągnąć 40-50km/h tak jak mówisz, ale ta droga też taka świetna nie jest więc ja osobiście staram się tyle nie jechać. ;)
No ale, kiedyś się dziwiłem co taki mały odblask daje.. A jednak, daje sporo, warto mieć zwykłą opaskę, kolor nie jest ważny.
@RRybak: Różnie bywa. :D Noga już lepiej idzie niż na początku sezonu (choć przez zimę jeździłem) i przez pierwszą godzinę dobijam średnią do 28,5-29km/h (na jednej trasie miałem 30 z hakiem ale tam płasko ciągle). Gorzej z drugą godziną bo jeżdżę na samej wodzie (2 bidony dzielę na mniej więcej 1/25km) i średnia spada o te kilka km..
Zresztą, jaki teren tutaj mamy to sam wiesz, nie ma ciągle płasko
Czas: 2:19:05
Średnia: 23.95
No hej! ヽ(´ー`)ノ
Nocne kręcenie dzień drugi. Stosunkowo słaba średnia, utknąłem trochę w centrum Katowic.
Odwiedziłem nowo oddany odcinek (na mapce na czerwono). Bardzo fajna droga, choć w stronę Chorzowa jest ciągle pod górę. Niby taka niepozorna droga, ale można odczuć. Straszne robactwo na tej drodze. Chmary irytujących robali obijających się o ciebie, brrr.. (・へ・)
Dwie pętle po Parku Śląskim całkiem przyjemne. Tylko znowu biegacze i rowerzyści bez świateł, których widać dopiero na kilka metrów przed. Tym bardziej wczoraj była niezła mgła w Parku Śląskim. Podziwiam..
Zająców nie było ale były dziki na Ochojcu. Dobrze, że na poboczu w trawie, a nie wyszły na drogę. Chrum chrum. (。◕‿‿◕。)
Mam jeszcze pytanie odnośnie endo- kiedy widać czyjąś trasę LIVE? Trzeba mieć wersje pro? Programu, czy konto pro? I czy to zależne, czy ma się kogoś w znajomych, czy nie? #endomondo
#rowerowekatowice
#rowerowyrownik
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Tak poza tym to bardzo fajny asfalt. Aż się boję, czy tamtędy nie puszczą ruchu samochodowego, bo trasa jest rewelacyjna i rowerowo i spacerowo - szkoda by było, jakby się tam zlatywali miłośnicy szybkich motórów
Jechałem po 21:20 i nie wyprzedzało mnie żadne auto, a z naprzeciwka minąłem ok 10 z motocyklami. Na razie spokojnie. ;)
Droga rowerowa jeśli
@Traviu: bez przesady, masz wytyczony swój pas to sie nie pchaj (i viceversa) na inny
Co nie zmienia faktu, że odblask kosztuje grosze, a zmienia wiele. Czasami z daleka widać odblaski z butów czy jakiś mały znaczek na spodenkach/koszulce. Ale to jest za mało!
No ale, kiedyś się dziwiłem co taki mały odblask daje.. A jednak, daje sporo, warto mieć zwykłą opaskę, kolor nie jest ważny.
@Traviu: staram? serio? :) ja się cieszę jak mi się uda 35 wyciągnąć na MTB ;P
Zresztą, jaki teren tutaj mamy to sam wiesz, nie ma ciągle płasko