Wpis z mikrobloga

#januszebiznesu Ja #!$%@? mirasy ale mnie Janusz dużego sklepu na allegro #!$%@?ł. Gość sprzedaje elektronikę i takie tam pierdoły. Kupiłem sobie kartę SD zapłaciłem okazało się że cena przesyłki OZNACZA TYLKO I WYŁĄCZNIE PRZESYŁKĘ NIEZAREJESTROWANĄ (od 5 lat kupuje na allegro pierwszy raz się spotykam z czymś takim żeby ktoś był na tyle głupi żeby rzeczy po 50-100zł tak wysyłać, ale widać że janusz wrzuca koszta produktu w przesyłkę). Dostałem maila HURR DURR POTWIERDŹ ALBO DOPŁAĆ (i link do formularza z allegro). Uznałem że dopłacę te 3zł no bo nie chce żeby mi karta gdzieś zginęła. Dopłaciłem, dzień później przesyłka została wysłana... jako niezarejestrowana, karta przepadła. Co robić mirasy? ! #!$%@? wolny rynek...
  • 5
@KochanekAdmina: Jako konsument jesteś na wygranej pozycji, odpisz że to w jego interesie jest to żeby przesyłka dotarła do Ciebie i on musi to ewentualnie udowodnić. Jeśli na stronie ma info że nie ponosi odpowiedzialności za przesyłki nierejestrowane - jest to klauzula niedozwolona i za samo jej stosowanie może dostać sporą karę. Zwróć się do rzecznika praw konsumentów po piśmie od niego Janusz powinien zmięknąć. Poza tym zgłoś spór allegro i