Wpis z mikrobloga

Ale mnie zaczyna #!$%@?ć ten serial #fargo. Najpierw w 6 odcinku policja ostrzeliwuje cały dom w stylu 'rambo' bez jakiejkolwiek informacji na temat kto jest w środku (zakładnicy/dzieci/itp). Teraz policja dostała w magiczny sposób nakaz przeszukania pewnego domu po tym jak dzieciakowi, który mieszkał w tym domu, wypadł pistolet z plecaka w szkole... Mam wrażenie, że ktoś kto robi ten serial ma widzów za kompletnych idiotów.
  • 6
@SzydlaKKK: Można to wytłumaczyć tym, że amerykanie są przewrażliwieni na punkcie broni w szkole po tylu masakrach z tym związanych. Chociaż nadal ten serial jest pozbawiony logiki w wielu punktach.
@SzydlaKKK:

@nosmis: no mnie sie tam podobał motyw ucieczki z auta do którego strzelali z 2 metrow. Wyjście niezauważonym i pojawienie się po drugiej stronie ulicy w ciągu kilku sekund. Oczywiście wyszedł z tego bez szwanku :)
@thanksforthesupport: Ja tam odniosłem wrażenie, że scenarzysta nie miał pomysłu jak tu szybko doprowadzić do przeszukania domu brata Lestera i zdecydował się na takie, groteskowe czy nie, #!$%@? rozwiązanie. Tak samo w przypadku 'usunięcia' przez Malvo swojego sługusa.