Wpis z mikrobloga

Tusk na zywo ze slaska: "nie mozna powiedziec gornikowi, ze go zwalniamy bo kopalnia jest nieoplacalna i nie dac mu nic w zamian."

ale przedsiebiorca, czlowiek uprawiajacy wolny zawod i kazdy inny normalny pracownik oprocz gornika, pielegniarki, urzednika i nauzcyciela to juz ma #!$%@? w tej twojej zajebistej socjaldemokratycznej wizji

podwojne standardy najlepsze, wprowadzmy pomysly socjalne bo wolny rynek jest #!$%@? ale tylko dla kilku grup spolecznych bo tak jest fajnie i poparcie rosnie

co ja #!$%@? ogladam

#jkm #krul #knp #wybory #korwin
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@albatros777: I przedsiębiorca ma #!$%@? mać utrzymywać siebie, nierentowne kopalnie, górników bo taka jest idea socjalizmu. Zamknąć w #!$%@? kopalnie jak nie potrafią wypracować zysku, a górnicy niech pozakładają własne interesy, czemu do jaśnie pana ja jakoś mogę mieć działalność i nie liczyć na dobroć państwa które #!$%@? mi w moich dochodach dużą część pieniędzy !!!!
  • Odpowiedz
@pw1: XYZ (wstaw jakiekolwiek zajecie, ktore nie jest latwe a przynosi neiwysokie dochody) tez nie maja zbyt fajnie ale nimi sie zaden socjaldemokartyczny polityk nie interesuje, w przeciwienstwie do pielegniarek i kilku innych uprzywilejowanych grup spolecznych
  • Odpowiedz
@Espo: Organizuja strajki dzieki ktorym rzad prowadzi z nimi negocjacje dotyczace plac, urlopow i innych spraw zwiazanych z zawodem pielegniarki.

Bialego miasteczka to nie pamieta?

Zauwaz ze jest w Polsce tylko kilka grup, ktore moga sobie pozwolic na takie dzialania nie mowiac juz o tym, ze rzad z reguly podejmuje z nimi dialog i
  • Odpowiedz
@Espo: przeczytaj jeszcze raz moja odpowiedz, bo edytowalem koncowke w czasie gdy pisales swoja

w zadnym momencie nie chodzilo mi o konkretne wyliczanie i porownywanie, ktora grupa ma wieksze przywileje, wiec zestawienei pielegniarek obok gornikow nie ma znaczenia w tym kontekscie

mowie o problemie systemowym w szerokim
  • Odpowiedz
  • 1
@Espo:

@albatros777: to ja Wam powiem. Moja znajoma pielęgniarka dostała 200 zł na dzień pielęgniarki. Mieli coś dostać na Wielkanoc i gwiazdkę, ale nie dostali bo kryzys :) a zarabia coś koło 1500 na rękę - w Poznaniu, nie jakimś zadupiu
  • Odpowiedz