Wpis z mikrobloga

#mechanika #inzynieria #studbaza Wczoraj pytałem o notatki z mechaniki, gdyż mam problem z pewnym zadaniem (a dostanę jeszczę 5 podobnych), ale odpadam ze zrobieniem tego niestety, jestem noga z mechaniki, a i ten przedmiot nie jest mi jakoś do mojej specjalizacji potrzebny :) A więc mirki ktoś może zajmuje się rozwiązywaniem zadań tego typu? Pisać, oczywiście nie mówię, że za darmo, ale wiadomo nowej 911 w prezencie też nie kupię za to :)
Olbor - #mechanika #inzynieria #studbaza Wczoraj pytałem o notatki z mechaniki, gdyż ...

źródło: comment_0M4vJz1kwvImK0bM9eN9UeQZHaHC9FW9.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@Olbor: dałem ci wczoraj materiały do tego. tu wystarczy operować na wektorach i pochodnych. wektor wodzący to hasło kluczowe

z resztą z tego co widzę to masz tam takie podstawy, wstęp dopiero

nawet tytuł ci podpowiada czego musisz poszukać - definicja prędkości i przyspieszenia. a pozycja to właśnie ten wektor wodzący
  • Odpowiedz
@padobar Ja wiem to nawet bym dał radę ogarnąć ale to 1 z 6 zadań reszta będzie dużo trudniejsza jak mniemam, ale pewnie podobnej długości. Ja teraz jestem zawalony to po prostu miałem nadzieję, że jakiś wykopek może się podjąć tych zadań, i krzyknąć cenę :)
  • Odpowiedz
@padobar jak na warunki większości krajów afryki subsaharyjskiej zapewne sporo, na warunki europy średnio :D sam nie wiem jaka jest stawka za takie rzeczy :D
  • Odpowiedz
@padobar no jasne w tym momencie jest to praktycznie nie mozliwe, ale tak przykladowo 6 zadan, to pierwsze teoretyczne potem z danymi, i tak stopniowo zwiększający się poziom trudności? ;d
  • Odpowiedz
@Olbor: ja ci zrobię to, a ty mi zrobisz projekt napędu tokarki za który nie mogę się wziąć xD

na serio nie da się tego wycenić po tym jednym zadaniu.

ale powiedz tylko do kiedy masz termin i dlaczego to jest po angielsku? :P
  • Odpowiedz
@padobar Z tym terminem to ciekawa sprawa bo sam nie wiem, ale semestr kończy się 11 lipca czyli to już jest Deadline zapewne. Gdy spytałem o termin usłyszałem "semestr". Otóż wytłumaczę moją sytuację. Jestem na wymianie międzynarodowej w pewnym małym kraju Europy środkowej. Jestem jedynym studentem zagranicznym, który ma ten przedmiot dzięki czemu nie mam żadnych wykładów, ani nic, tylko dostałem to zadanie, i informacje "kiedy skończysz przyjdź po resztę" .
  • Odpowiedz
@Olbor: i kiedy to zadanie dostałeś? xD

zapisz te normalne zależności że ri=[x;y]|t=ti i na prędkość i przyspieszenie po prostu w wektorze różniczki

co do drugiego to nie wiem o co chodzi, a w trzecim to możesz zrobić jakieś zadanie typu rzut poziomy jak w licbazie
  • Odpowiedz
@padobar a jakiś czas temu, ale żyłem w przekonaniu jak wiadomo trochę później, dobra na początek zajmę się innymi przedmiotami, no i najważniejsze miałem osobę, która miała mi to ogarnąć :D ale się okazało, że ta osoba bez notatek nie jest w stanie tego zrobić bo nie wie o co chodzi. W ogóle nikt nie wie do końca o co chodzi z tym zadaniem :D
  • Odpowiedz
@padobar no dobra dzięki, ale może na zaliczenie wystarczy :) powiem mu, że skoro czasu dużo już nie ma to proszę o resztę tutoriali i wtedy będzie można myśleć o wycenie :D Płatność w forintach, wtedy z osobą, która to zrobi wyjdziemy na poważne osoby :)
  • Odpowiedz