Wpis z mikrobloga

#windows8 #komputery #wirus?

od jakiegos czasu pojawia mi sie po wlaczeniu komputera proces csrss.exe, nic by w tym dziwnego pewnie nie bylo, gdyby nie to ze zjada min 50%procesora lub nawt praktycznie 100%. Potem obciazenie procesora wzrasta ze wszystkim zawsze do 100% i po prostu laptop zaczyna sie mocno grzac. Po prostu zamykam proces i jest git, ale wolabym sie pozbyc tego problemu. Ktos cos wie? jak i z czym to sie je?
  • 17
@kessubuk: pisze ze to proces systemowy, ze jakies okienka i wylaczenie go moze powodowac destabilizacje systemu. No ale wczesniej bylo ok. To znaczy lapek nie szalal i sie nie grzal. A teraz zaczelo to cos zjadac caly czas procesora :( i grzac lapka, jabym bitcoiny wydobywal xD

oczywiscie mowia ze to moze byc tez wirus podszywajacy sie pod to. Chodzi mi bardziej o to czy ktos mial ten problem i jakos
@cycki: dokladnie, nawet bym nie zdal sobie sprawy, do tego nagle windows defender byl wylaczony o.O wiec tym bardziej mogl broic :/ juz aktywowalem wszystko co mozliwe xD do zabezpieczen, a w weekend to przejrze :) dzieki za pomoc :) gdyby mi nie palil lapka, to pewnie bym nigdy sie tym nie zajal :)