Aktywne Wpisy
PolskaOdMorzaDoMorza +239
Beka z tych którzy wszelką krytykę konfederacji przypisują ludziom o lewicowych poglądach. Ja mam prawicowe poglądy, a jednocześnie nie jestem na tyle je%$ęty żeby głosować na konfederację pełną rusofili, populistów, gołodupców i kłamców. Trzeba mieć zerowe pojęcie o świecie żeby łykać ten teatrzyk podatkowy Mentzena. W Polsce nie ma prawicy z rigczem.
#polityka #niepopularnaopinia #konfederacja #4konserwy #neuropa #bekazlewactwa #bekazprawakow
#polityka #niepopularnaopinia #konfederacja #4konserwy #neuropa #bekazlewactwa #bekazprawakow
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tym razem chodzi o coś dla naprawdę kumatych Mirków - testy #mensa
Otwieram zabawę nowym hashtagiem #zagadkiiq - a dziś mam dla Was (jak dobrze znaną ze szkół) zagadkę z wagami.
Dwie górne wagi są w stanie równowagi. Jaki symbol zapewni równowagę na trzecie wadze?
Powodzenia!
--------------------------------
edit: Prośba dla zgadujących. Odpowiedzi proszę spojlerować, aby nie popsuć innym zabawy.
Jak zabawa się przyjmie, będę raz na jakiś czas umieszczał inne.
-------------------------------
Odpowiedzi proszę uzasadnić, sam strzał nie będzie zaliczany :)
odpowiedz ospojleruj
Mirek HANTEK2 udzielił dobrej odpowiedzi ale nie uzasadnił, więc może to był strzał.
ps. odpowiedź wcale nie jest taka prosta:)
@janusz_mirek:
zle - chmurka wazy chmurke
Z tego już drogą eliminacji można dojść do tego, że odpowiedzią jest
@Xayan:
@HANTEK2: spojler robisz dając w nowej linii przed zdaniem wykrzyknik i spację - zreszta już raz dałeś spojler ;P
@pawel90w: nie daja:)
@Xayan: @pawel90w: Podpowiedź dla Was:
Co daje na ostatnim obrazku 0,25 + 2
edit: i po 4, nie ma ułamkowych odpowiedzi i zaokrągleń :D
zależność strzałeczka > chmurki > serduszka . Wnioskujemy już po tych krokach że jedyną figurą która mogłaby zrównoważyć
strzałeczkę i chmurkę jest jakaś cięższa, którą musi być krzyżyk [/spoiler]