Wpis z mikrobloga

Oby przynajmniej Midjylland odpadło. Swoją drogą gola i asystę zaliczył dla nich dzisiaj Buksa. Czemu takiej Legii czy Lecha na niego nie stać? Co ma Midtjylland czego oni nie mają? Mniejszy stadion, mniej kibiców, mniej sprzedanych koszulek, mniejsze zyski z praw TV... eh, oby się jednak w końcu udało w najbliższych latach doczłapać do tej pierwszej 15ki i tam zostać. Może za piłkę wezmą się u nas poważni (czyt. bogaci) ludzie.
#mecz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Co ma Midtjylland czego oni nie mają? Mniejszy stadion, mniej kibiców, mniej sprzedanych koszulek, mniejsze zyski z praw TV...

@ImienioslawNazwiskowski: przeczytałem to głosem Walaszka XD
  • Odpowiedz
@wysokiewiczplum: e tam na Norwegów był specjalnie nie patrzył, bo oni dopiero ostatnio dotarli do 15ki, a poza tym są antytezą tego co się powinno robić, czyli koncentrować w największych aglomeracjach. Grają na sztucznych murawach gdzie często mega p----i i tyle. Lige mają biedną i raczej bez perspektyw poza dwoma wysepkami w Bodo i Molde generującymi punkty.
  • Odpowiedz
@ImienioslawNazwiskowski: Szkocja jedzie na dwóch lokomotywach już dużo czasu. Ja myślę, że jest tam też potencjał na więcej i ciekawią mnie występy Rosenborga i Brann Bergen w kolejnych eliminacjach. Brak oparcia o obcokrajowców, ale o lokalne szkolenie sprawia, że spokojnie 3 zespół może się pojawić
  • Odpowiedz