Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem czemu jak chce kupic dziewczynie mieszkanie z którą nie mam ślubu to mam komuś oddać 20% z tyl. umowy darowizny. Zaplacilem już podatek dochodowy wiec czemu jakis debil w urzedzie ma dostać moje pieniądze (i to 20%) i sobie potem z tego wyplacac pensje.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć po co taki podatek istnieje?

Z tego powodu za 2-3 miesiące żegnam się z tym z------m krajem i zakładam firme w innym europejskim, albo może w ogole na innym kontynecie. Nic ten kraj mi nie dał, pracować mogę z dowolnego miejsca na ziemi, więc niczego nie zamierzam i ja mu dawać za friko.

#polska #emigracja #podatki
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z tego powodu za 2-3 miesiące żegnam się z tym z------m krajem i zakładam firme w innym europejskim

@BC_anada: ale wyprowadzasz się też czy tylko "zakładasz firmę"?

I z ciekawości, w jakim innym kraju, jeśli podarujesz obcej osobie hajs, nie musi ona od tego płacić podatku?
  • Odpowiedz
@BC_anada:

Nic ten kraj mi nie dał

Chodziłeś do szkoły przez kilkanaście lat, korzystałeś z opieki zdrowotnej od urodzenia, korzystasz z infrastruktury itp, no nic, absolutnie nic ci k---a nie dał
  • Odpowiedz
  • 1
@robertx: pracuje w czyms co totalnie nie jest zwiazane z moja edukacja, a sama edukacje w polsce oceniam na tragicznym poziomie. Jezyka uczylem sie sam a nie w szkole, zaplacilem tony podatkow za to ze tutaj sie uczylem i juz dawno swoja nauke splacilem, a z lekarza korzystam od 18 roku zycia prywatnego. Wystarczyla mi jedna wizyta u stomatologa panstwowego który nie miał kasy na normalne znieczulenie.

Z jakiej infrastruktury
  • Odpowiedz
@BC_anada: Gościu, ty się udzielasz praktycznie tylko na tagach patusiarakich. Wyprowadzaj się i to jak najszybciej, krzyżyk na drogę, przysłużysz się tym wszystkim :-)
  • Odpowiedz
  • 0
@robertx: sam widzisz jak dobrze mi idzie że mam czas w którym mogę się zajmować takimi p--------i jak freakfighty dla rozrywki przy okazji robiąc większą kasę niż 99% pozostałych użytkowników tego portalu ( ͡° ͜ʖ ͡°) przecież nie będę na wykopie o światopoglądzie i biznesach rozmawiał jak tu top tagiem jest #przegryw ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Czy ktoś może mi wytłumaczyć po co taki podatek istnieje?

@BC_anada: Ja mogę, jako wybitny specjalista od natury podatków. ;)

Gdyby tak było jak Ty chcesz, to każdy by wypłacał swoim pracownikom pensję twierdząc że się akurat w kimś zakochał i to był podarunek dla ukochanej/ukochanego. Dlatego ograniczono to do najbliższej rodziny.

Powodzenia w innym kraju. Przepisy podatkowe za granicą są często bardziej p------e niż tutaj. Polecam zwłaszcza USA (co
  • Odpowiedz
stoje w korkach bo remonty to zawsze trzeba w wakacje zrobić jak jest pełno turystów

@BC_anada: Proponuję abyś zrobił remont drogi w zimie w śniegu, na wiosnę w roztopach albo na jesień w deszczu. Wtedy może edukacja na coś się przyda.
  • Odpowiedz
  • 0
@4mja: dziwny masz ten klimat jak cala wiosna w roztopach a cała jesień w deszczu.

Gdyby tak było jak Ty chcesz, to każdy by wypłacał swoim pracownikom pensję twierdząc że się akurat w kimś zakochał i to był podarunek dla ukochanej/ukochanego. Dlatego ograniczono to do najbliższej rodziny.

@4mja: Większej bzdury nie słyszałem bo takie coś akurat bardzo łatwo można udowodnić. Poza tym już widze jak masa osób godzi
  • Odpowiedz
Większej bzdury nie słyszałem bo takie coś akurat bardzo łatwo można udowodnić. Poza tym już widze jak masa osób godzi Ci się na taki sposób wypłaty pensji.

@BC_anada: No niestety nie jest to bzdura. Zauważ że Państwo opodatkowuje wszystko co możliwe, bo jeśli zostawi choć jedną rzecz nieopodatkowaną - np. kryptowaluty - to zaraz się okaże że ktoś będzie kombinował i zamiast normalnie wypłacić kasę za wykonane zlecenie wpłaci gdzieś
  • Odpowiedz