Aktywne Wpisy
Kagernak +223
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
brazowooka_eS +557
Wiem, że dla niektórych to totalna bezbecja, ale dla mnie filmy typu Naga B--ń, Szklanką po łapkach, Sciągany, Czy leci z Nami pilot? to mega filmy, na których miałam kiedyś totalny ubaw i nawet dzisiaj potrafią dalej mnie rozśmieszyć xD
#pytanie #religia
Bo skoro jeden może istnieć to takich wymyślonych tworów może istnieć ze setka. ;] Nic nie tracisz obchodząc obrzędy (czy na pewno?)
Zakład Pascala (Gra Pascala) – rozumowanie przedstawione w Myślach przez Blaise'a Pascala mające dowodzić, iż warto wierzyć w Boga. Pascal rozpatrzył dwa przypadki dotyczące istnienia Boga:
- Bóg istnieje i nagradza za wiarę życiem
No to niech sobie będzie ten sąd ostateczny. Ja tam staram się być dobrym człowiekiem. Jak kryterium wejścia do nieba ma być łażenie do kościoła i słuchanie się czarnych zamiast bycie po prostu dobrym - to ja to pierniczę serdecznie, niech mnie sądzi jak chce u mnie szacunu nie ma.
To zależy o jakiego Boga chodzi. Myślę, że będzie bardziej łaskawy dla ateistów niż innowierców. Możliwe, że będzie nawet bardziej łaskawy niż wobec wierny bo w końcu ateiści nie zawracali mu głowy ;-)