Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś jak działa Aave protocol. Chcę sobie tam stakowac stablecoiny, bo jako mieszkaniec UE możliwości mam ograniczone przez mica.
Zrobiłem test przelałem 20 USDT w sieci BnB chain na mój portfel. Połączyłem się z portfela na Aave w sieci BnB. Znalazłem USDT apy około 10% wysłałem tam USDT. Dostałem komunikat bym dodał do portfela jakieś adres by śledzić moje nagrody, oczywiście dodałem ( ͡º ͜ʖ͡º).
Nazwa tego czegoś w portfelu wyświetliła się jako aBnbusdt erc20. Co to jest ? Czy moje nagrody będą w tym czymś wypłacane, czy to tylko taki pogląd na moją pulę by nie wchodzić na Aave i tam nie zaglądać?
Drugie pytanie jak tam wypłacane są nagrody? Po 24h 48h, miesiącu, czy jeszcze inny termin. Moje doswiadczenie w stackowaniu stabli to Binance i coinbase.
Na takim Binance nagrody są naliczane w czasie rzeczywistym ( to jest fajne), natomiast na coinbaise po około 30 dniach( to nie jest fajne)
#kryptowaluty
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@b4a3: jak im wpłacasz USDT to dostajesz od niech IOU w postaci tego abnusdt. I w momencie jak chcesz wypłacić to jest palone. Jak to działą wszystko a no tak że ty im pożyczasz na 10% a oni ludziom (głównie nałogowym hazardzistom xd) na 15% i mają ten 5% zarobek.
  • Odpowiedz