Wpis z mikrobloga

@Technick20: A co się stało? Nie śledzę tych tagów, ale też wychodzę z założenia, że lepiej mówić ogólnie o MLMach i przestrzegać znajomych przed tym na czym polega cały schemat, zamiast pisać o konkretnych osobach. Właśnie dlatego, żeby nie nabijać im popularności. Ci ludzie później budują fanbase, zostawiają MLMy i żyją ze sprzedaży książek o rozwoju osobistym etc.
  • Odpowiedz
@Technick20: No "wybili się" wszyscy z nich. Ja bym o jakiejś Izie nigdy w życiu nie usłyszał gdyby nie ten tag. Więc dla nich to win, w mojej ocenie. A ilu z nich faktycznie na tym zarobi, a ilu straci to czas pokaże. Żyjemy w świecie, w którym jak po pijaku powiesz coś głupiego w wywiadzie dla telewizji, i ludzie mają z ciebie bekę, to stajesz się celebrytą i sprzedajesz
  • Odpowiedz
  • 3
@deletenomads: to teraz zapytaj się kogoś, kto na tag nie wchodzi czy kojarzy te nazwiska ¯\(ツ)/¯. Generalnie masz rację, ale w mojej opinii dotyczy to szerszego internetowego kręgu, a nie małego wycinka jakim jest hermetyczny wykopowy tag.

Nazwisk niestety nie podałeś, bo emelemowych wygrywów, których kariera wystrzeliła po obśmianiu ich na tagu, zwyczajnie nie ma. Jako przykład podajesz patocelebrytów, których kariera rozpędu nabrała w zupełnie innych okolicznościach i nie dzięki
  • Odpowiedz
@takowy_takowy: Breivik popełnił straszną zbrodnię i finalnie zamknęli do więzienia, a i tak ma w internecie wyznawców. A ci MLMowcy raczej do więzień nigdy nie trafią. Po prostu zmienią branżę. Nie ma czegoś takiego jak negatywna popularność. Jest popularność albo nie ma popularności, i tyle.
  • Odpowiedz