Tak sobie analizuję dlaczego jest słabsza sprzedaż ppv na różnych galach freak fight typu #famemma czy #primemma . Wynagrodzenie zawodników przecież spadło, a cenę za PPV podnieśli do 50zl i więcej. Jak fame robił rekordy to ppv kosztowało w okolicach 20zl. 20 a 50 to jednak jest jakaś różnica, przy tej pierwszej cenie to szczerze nawet by mi się nie chciało szukać lestlima, bo to cena paczki fajek i jednego piwka. Czy nie lepiej obniżyć tę cenę? W ogólnym rozrachunku myślę, że by się to opłaciło
@Bruteno1 w którym roku było fame1? Ile wtedy kosztował chleb? A ile kosztuje teraz? Słyszałeś o czymś takim jak inflacja? Albo podniesienie ceny produktu bo jego jakość wzrosła?
@WhiskeyIHaze: a czy ty przeczytałeś to o czym napisałem? Odpowiadając - Pierwsze gale fame były w cenie 15zl, a później mimo i tak niżej niż obecnie ceny ppv "zawodnicy" zarabiali horrendalne kwoty. Obecnie już tego nie ma, więc gdzie tu problem by obniżyć ppv i zobaczyć czy zarobią więcej? Bo moim zdaniem to by przekuło jednak w większy zarobek z gali, nawet jakby to była cena z 30zl
@Bruteno1: w sumie to na szybko tylko spojrzałem. Niby wynagrodzenia spadły ale spadła też sprzedaż ppv. I według mnie nie przez cenę a przez spadek zainteresowania. Nawet po tagu widać, że to już nie są te czasy co rekordowe fame i obniżka ceny raczej nic nie da. Trzeba wyciskać co się da z tych co zostali.
100 000 sprzedanych PPV za 25zl = 2,5mln
Sprzedaż i zainteresowanie spada o połowę
50 000 sprzedanych PPV za 50zl = 2,5mln
Problem jest taki, że podnoszenie ceny nie działa w nieskończoność. Nikt nie będzie płacić po 200-300zl za Fame