@Koziom: Cieszy ból d--y lewactwa, ale też cieszy to, że Niemcy będą musiały więcej wkładać w zbrojenia NATO, nielegalna imigracja do USA będzie mniejsza, skończy się wojna, której Ukraina nie może wygrać, i partia demokratyczna będzie musiała zmienić taktykę. Same plusy.
@Koziom od kiedy to lewaki czynią dobrze dla bezpieczeństwa Polaków? Do tej pory robili same negatywne rzeczy jak przemyt imigrantów do nas. Dlatego oznakowanie na memie jest nieprawdziwe.
@januszdoe: Ta wojna nie ma sensu. To nie Ameryka zawiodła a Zachód Europy. Mogli dać więcej sprzętu, mogli pozwolić razić cele na terenie Rosji. Nie chcieli, no to jest jak jest. O co walczy teraz Ukraina? Traci ziemię i ludzi z każdym dniem. Tutaj trzeba usiąść do stołu, przyjąć porażkę i wynegocjować ile się da. Sprawić, by była opcja koreańska, czyli wojska sojuszu na pasie granicznym. Wiem jak to brzmi,
@Pshemeck zakończmy wojnę i dajmy Rosji czas na odbudowę swoich zdolności bojowych, żeby mogla dokończyć swoją "specjalna operacje" a potem poszła po kolejne kraje. Wiem jak to brzmi ale masz jakiś inny pomysł?
@januszdoe: Jak chcesz wygrać z mocarstwem nuklearnym? Żaden prezydent USA nie pozwoli na porażkę Rosji, bo to będzie gorsze niż zagłada Ukrainy i Polski razem wziętej. Taka jest polityka. Pomysł jest taki jak napisałem wyżej - opcja koreańska. Innej opcji nie ma i nie będzie.
#usa
źródło: GbrpLgmasAA--hf
PobierzPomysł jest taki jak napisałem wyżej - opcja koreańska. Innej opcji nie ma i nie będzie.