Wpis z mikrobloga

• 468
i dostał tylko mandat którego pewnie nie opłaci więc żadna sprawiedliwość

@szymon362: Sprawca za kradzież alkoholu i wody mineralnej ze sklepu w Lądku-Zdroju został skazany na pół roku bezwzględnego więzienia. Z kolei szabrownik z Bolesławca, Damian S., który ukradł dwie pompy zanurzeniowe o wartości 1,4 tys. zł z jednej z zalanych posesji, został skazany na osiem miesięcy bezwzględnego więzienia.
  • Odpowiedz
@dqdq1 miejsce tej akcji że zdjęcia to nie żadna z wymienionych miejscowości, a Kłodzko. Wiem, bo jak byłem tam na weekend to ta stacja uratowała mi dupe kawą. I ten wlansie złodziej dostał wg przekazów jedynie mandat, bo nie ukradł za więcej niż 1000 zł (szkoda, że policja nie poczekała na zajumanie przez tego podczłowieka kolejnej 10 fajek…)
  • Odpowiedz
Sprawca za kradzież alkoholu i wody mineralnej ze sklepu w Lądku-Zdroju został skazany na pół roku bezwzględnego więzienia. Z kolei szabrownik z Bolesławca, Damian S., który ukradł dwie pompy zanurzeniowe o wartości 1,4 tys. zł z jednej z zalanych posesji, został skazany na osiem miesięcy bezwzględnego więzienia.

@dqdq1: Jeśli jest już skazany i nie obowiązuje zasada domniemania niewinności to spokojnie chyba można pisać nazwiska, czy jeszcze inne reguły są do
  • Odpowiedz
@wioslarz-umyslow: skazanych też bez nazwiska. Tylko poszukiwani listem gończym lub gdy skazany zgodzi się i sąd może wydać zgodę na publikację pełnych danych. U nas publikacja danych to trochę jest traktowane jako dodatkowa kara. Przed wojną podawano dane nawet z adresem zamieszkania, ale publikowano też pełne dane ofiary. Co przy niektórych przestępstwach było dotkliwe też dla ofiary. Np przy przestępstwach seksualnych.
  • Odpowiedz
Sprawca za kradzież alkoholu i wody mineralnej ze sklepu w Lądku-Zdroju został skazany na pół roku bezwzględnego więzienia. Z kolei szabrownik z Bolesławca, Damian S., który ukradł dwie pompy zanurzeniowe o wartości 1,4 tys. zł z jednej z zalanych posesji, został skazany na osiem miesięcy bezwzględnego więzienia.

@dqdq1: To mi się podoba! O to chodzi!
  • Odpowiedz