Wpis z mikrobloga

@SirBlake: nie mam pojęcia w ogóle skąd on się wziął, ale pierwszy raz go zauważyłem, jak krótko przed założeniem Partii Libertariańskiej komentował wpisy JKM-a na facebooku. Powiem szczerze, że tymi komentarzami zraził mnie dość mocno do PL, bo brzmiał jak typowy palikociarz.
Jak głosowanie na taką partie ma się do rzekomego libertarianizmu? Przecież ta partia we wszystkich swoich działaniach chce wprowadzać więcej, a nie mniej państwa.

@marian9131: W przepisach a także podatkach mniej państwa a przecież to jest działanie zgodne z ideą liberalizmu a to reprezentuje także Palikot. Znacznie bliżej mi do klasycznego liberała niż do socjalliberała ale uważam za najlepszą opcje właśnie E+TR. Generalnie jeszcze pozostaje Gowin ale on jest konserwatystą natomiast
Ta a budowanie fabryk, chłodni? Przecież to tam absurd goni absurd.

@marian9131: W programie jest tylko wsparcie 5-ciu najbardziej perspektywicznych i najmocniejszych branży w Polsce i to głównie za pieniądze unijne. Jest także likwidacja ZUS i KRUS(więc także składek na nie), przywilejów emerytalnych i podatkowych (rolnicy i księża) czy odbiurokratyzowanie gospodarki.

Na dodatek Palikot współpracuje z Ikonowiczem.

Współpracuje także a nawet idzie z nimi do wyborów w ramach koalicji E+TR z