Wpis z mikrobloga

Cześć,
Mam problem z jednym gościem.
Sprzedałem na alegro lokalnie swoją używaną drukarkę Artillery Sidewinder X4 PRO.
Sprawna w 100%. Przed sprzedażą wymieniłem hotend na nowy i zmieniłem sprężyny poziomujące na silikony.
Mam drukarkę z zamkniętą komorą więc tamta stała nieżuwana.
Drukarka wysłana kurierem w oryginalnym pudełku tak jak przyszła od producenta. Rozmontowana na 2 części.
Gość otworzył spór z powodu uszkodzenia drukarki. Jest pęknięte łożysko liniowe i powykrzywiane są śruby poziomujące.
Według jego teorii te uszkodzenia powstały przy wymianie sprężyn na silikony.
Według mnie drukarka mu upadła przy montażu i teraz próbuje wyłudzić na mnie naprawę.
Przesyłam zdjęcia jakie mi wysłał i moje zdjęcia po montażu silikonów i tego jak była drukarka zapakowana.
Nie wiem już jak z gościem rozmawiać.

#druk3d #allegrolokalnie
mamhoromcurke - Cześć, 
Mam problem z jednym gościem. 
Sprzedałem na alegro lokalnie ...

źródło: Wiadomości-Allegro-Lokalnie

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mam_horom_curke: Najlepiej to w ogóle, on wie swoje a ty swoje, notarialnie tego nie otwierał więc nie ma sensu.
Na Alledrogo Lokalnie nie ma żadnego obowiązku przyjęcia zwrotu, może jedynie ładnie prosić a ty możesz się nie zgodzić.
  • Odpowiedz
Nie wiem już jak z gościem rozmawiać.

@mam_horom_curke:

przyjmij zwrot, chyba ze wykluczyles rekojmie w opisie - przy okazji przetestujesz, czy gosciu faktycznie probuje krecic walka (nie bedzie chcial zrobic zwrotu) czy faktycznie np nie do konca dobrze zabezpieczyles
  • Odpowiedz
przyjmij zwrot, chyba ze wykluczyles rekojmie w opisie - przy okazji przetestujesz, czy gosciu faktycznie probuje krecic walka (nie bedzie chcial zrobic zwrotu) czy faktycznie np nie do konca dobrze zabezpieczyles przesylke.

@sylwek2k: Chyba właśnie tak zrobię. Jak chce to niech zwraca i spier%%ala.
Aczkolwiek trochę mnie boli, że wysłałem sprawną a będę musiał przyjąć zepsutą i naprawić
  • Odpowiedz
Aczkolwiek trochę mnie boli, że wysłałem sprawną a będę musiał przyjąć zepsutą i naprawić

@mam_horom_curke:

fakt, ta czesc boli, ale takie jest ryzyko wysylki dosyc delikatnych sprzetow, jakimi sa drukarki
  • Odpowiedz