Wpis z mikrobloga

Informacja o otwarciu przelewu Odra-Widawa która pojawiła się na tagu ok. godzinę temu na tą chwilę jest mocno wątpliwa. Post z którego wyszło info #1 zrepostowany tutaj #2

"Osiedle Widawa też miało komunikat że sztabu wrocławskiego i nie potwierdzi informacji o otwarciu przepływu Odra Widawa"

Informacja o otwarciu przelewu jest szczególnie istotna dla mieszkańców Wilczyc, Lipy Piotrowskiej, Widawy, a takżę w mniejszym stopniu Kiełczówka, Psiego Pola (Zawidawia) i Zgorzeliska.
#wroclaw #powodz
RozkalibrowanaTurbopompa - Informacja o otwarciu przelewu Odra-Widawa która pojawiła ...

źródło: odra-widawa

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RozkalibrowanaTurbopompa: dzięki za info. Ludzie to ciemnota - postują śmieci pod własnym nazwiskiem a ja też nie lepszy skoro je repostuję. Generalnie nie jest to nic złego gdyby się wydarzyło. Po to stworzyli ten przepływ. Jednak naprawa optymizmem brak potrzeby jego użycia!
  • Odpowiedz
@czotoco: jasne, nie jest to nic złego i po to jest żeby użyć w razie potrzeby, aczkolwiek info jest istotne dla ludzi bo gdyby doliną Widawy woda miała płynąć 4 czy 5 dni od wału do wału to to też stwarza dodatkowe ryzyko że gdzieś wał puści itd.
Akurat ten profil z Wilczyc jest całkiem wiarygodny, możliwe że ktoś na tym sztabie coś przekręcił no i info poszło, podobnie jak
  • Odpowiedz
@czotoco: wzmocnienie. Wybacz za gównianą jakość zdjęcia ale mam starego kartofla i jakoś niespecjalnie chce mi się go zmieniać :D. Wału w ogóle nie podnosili w tym miejscu.
  • Odpowiedz