Wpis z mikrobloga

@PSY_DELIC: zabawne że na jednym screenie to sa wakacje, a na drugim to jest wykład na temat tego jak wkręcać kolejnych frajerów. Mogli chociaż raz skoczyć na plażę ale chyba nie będzie czasu na takie excesy. Na etacie przynajmniej nie trzeba pracować na wakacjach ale ci ja tam wiem
NdFeB - @PSY_DELIC: zabawne że na jednym screenie to sa wakacje, a na drugim to jest ...

źródło: 1000054737

Pobierz
  • Odpowiedz
@NdFeB: bo dla Ciebie czy dla mnie "wolność geograficzna" w prawdziwej pracy zdalnej oznacza, że możesz sobie pojechać do Portugalii i po pracy zamknąć laptopa jak zawsze i pójść na plażę.
U nich ta wolność to bycie "w pracy" 24 godziny na dobę, gdzie każdy wyjazd obraca się tylko wokół tworzenia rolek i tylko wokół podobnych frajerów, bo nikt inny już z tobą nie jeździ.
  • Odpowiedz
@PSY_DELIC: to oni w końcu własne biznesy maja czy z *szefem* latają xD to taki biznes Shrodingera, kiedy trzeba to robisz sam a kiedy trzeba to szefa masz, zarabiasz sam ale to firma ci płaci
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zresztą k---a na wakacje to ja chcę pojechać kiedy ja chcę i z kim chcę. Nie chcę k---a z przełożonym i bandą randomow/kolegów z pracy xD
  • Odpowiedz