Wpis z mikrobloga

@mythbuster:

masz drugiego? szczur musi miec kumpla tej samej plci

kup mu kuwetke narozna i zasyp zwirkiem np pinio dla kota. reszte przestrzeni zostaw gołą albo wyłoż np koszulka. Te cholerne wióry uczulają strasznie i co najgorsze pylą,a wszystkie szczurki generalnie maja bardzo podatny na choróbska układ oddechowy.
  • Odpowiedz
@Shinu: Nic nie musi. Mój jak dostal kumpla to przez 3 dni wisiał na dachu klatki a kazda proba zejścia kończyła się bójką i krwią. Sam w klatce ma spokojniejsze życie i jest szczęśliwszy.
  • Odpowiedz
@czupakabra0987: dokładnie, to forum jest kopalnią wiedzy odnośnie ogonów i ich łączeniu http://forum.szczury.biz/

a morał z tego taki, że każdego szczura z każdym da się połączyć tylko trzeba mniej lub więcej cierpliwości :) a łączenie może trwać 1 dzień albo nawet i 3 tygodnie, czasem trzeba uciąć jojka ale zawsze kończy się sukcesem.

@Shinu: lepiej bym tego wszystkiego nie ujęła <3
  • Odpowiedz
@megson91: Nie będę torturowal zwierzęcia tylko dlatego, ze komuś cos tam się na forum wydaje. Prędzej by zdechl z głodu i pragnienia, albo by go drugi zagryzl. Jak kogoś bawi męczenie zwierząt, to jego sprawa. (a wszelkie fora i blogi byly przed kupnem drugiego szczura przestudiowane, wiec nie piszcie mi, ze cos zle robiłem).
  • Odpowiedz
@czupakabra0987: ale torturowanie zwierzęcia to trzymanie samotnie szczura, który jest zwierzęciem bardzo stadnym. Jeśli nie ma się zamiaru posiadać minimum dwóch ogonów, należy samotnika oddać do adopcji gdzie w stadzie będzie miał o niebo lepiej, a zainwestować w chomika, któremu taki samotny tryb życia w niczym nie przeszkadza, a wręcz jest wskazany.
  • Odpowiedz