Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #komputery #pytanie Był w serwisie i wszystko git u nich a u mnie takie coś się dzieje. Nie raz na sam start a nie raz jak pochodzi z 2 minuty odpalony. Jak dobrze się odpali to mogę grać do woli.
Talaxin - #pcmasterrace #komputery #pytanie Był w serwisie i wszystko git u nich  a u...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kuriozal: @gomjeden BOOT i VGA. Czytałem że monitor może zwarcie robić. Wymieniłem dwa kable displayport bo dwa monitory ale chyba nic nie dało. Rano normalnie odpalił a wieczorem 30 min męczenia się.
  • Odpowiedz
@Talaxin: BOOT oznacza system, dyski i wszystko z tym związane
VGA oznacza błąd karty graficznej albo kabla

Jakie to MOBO?
Jaki dysk? Typ
Jaka karta graficzna
  • Odpowiedz
@Talaxin: Musiałbyś sprawdzić slot w karcie graficznej, czy kabel siedzi dobrze.
Ewentualnie przepiąć do innego slotu
Tak samo zalecałbym Ci sprawdzenie slotu PCiE
Wyjąć GPU i sprawdzić czy slot nie jest uszkodzony, krzywy, naderwany

Dysk łatwiej ogarnąć, sprawdzić tylko czy kble siedzą o ile to SATA
  • Odpowiedz
@Talaxin: Zasilacz AeroCool Lux - ja bym zaczął od tego. Do takiego zestawu brać jakiś nie markowy zasilacz z certyfikatem bronze. Taki szajs brać i łączyć z 4070 Ti, śmiechom nie było końca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Talaxin u mnie to samo się dzieje. Ogólnie zawsze raz zapiszczy, a co mniej więcej piąty raz pika 5 razy pod rząd i wtedy o razu nie wyświetla. Muszę wypróbować uruchamiać komputer z wyłączonym monitorem jak jeden Mirek radzi i może akurat problem się rozwiąże.
  • Odpowiedz