Wpis z mikrobloga

strasznie mi ciemnieje telewizor Samsung gdy oglądam na streamie filmy i przez komputer podłączony do TV. Miał ktoś ten problem? Test obrazu przechodzi bez problemu, wyświetla ładne zdjęcia, tryb HDR działa ok przy pr\zeglądaniu internetu na tv
tylko gdy oglądam filmy strasznie robi się ciemny obraz.
Jest dalej ciemny nawet na jasności na max, można jeszcze rozjaśnić w menu serwisowym info+settings+mute+power on?
Np. jeśli jest film w nocy to prawie nic nie widać, czerń zajmuje wiekszość obszaru telewizora.
#technologia #telewizory #samsung
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kanabiss: Czujnik światła sprawdzałeś? Samsungi chyba to miały, że ekran przyciemniał się wraz z ciemnością otoczenia, żeby nie walić mocno kontrastowym jasnym obrazem.
  • Odpowiedz
@eU2MO: zrobiłem factory reset z poziomy service menu i ustawiałem wszystko przez apkę, jest lepiej, pojawiły się funkcje które yły wcześnie zablokowane np. balans bieli i gamma i jak zrobiłem jasność na full i zmiejszyłem kontrast to ta czerń tochę wybielała, już da się oglądać w miarę komfortowo, nie wiem czy matryca już się nie pierdzieli telewizor mam od 2019 roku, zresztą masa ludzi narzeka na produkty samsung że są
  • Odpowiedz