Wpis z mikrobloga

Mam pytanie- niestety lekko się pomyliłem przy zakupie perfum i zamiast normalnego flakonu, kupiłem butelkę Refill. Czy można z tego normalnie korzystać bez flakonu i czy ewentualnie dokupienie atomizera coś da? #perfumy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@darek-jg: Ale ta butelka ma być oryginalna? Nie ukrywam, że wolałbym kupić jakiś inny atomizer a wszystkie jakie widziałem to służą chyba tylko do pobierania z flakonów.
  • Odpowiedz
@FRogEnnn: nie miałem nigdy w rękach takiego refilla ale raczej nie da się nakręcić na niego atomizera, może ktoś bardziej obeznany się wypowie. Widziałem że na olx sprzedają puste flakony czasem, może i ten tobie potrzebny by się trafił?
  • Odpowiedz
@FRogEnnn: kupujesz na allegro taki jaki chcesz pusty flakon i sobie przelewasz z refilla do tego flakonu tyle ile trzeba. Później jak się skończy to dolewasz i powtarzasz cykl. No chyba, że bardzo ci zależy na tym aby flakon był od tych samych perfum to wtedy możesz poszukać flakonu z ubytkiem.
  • Odpowiedz
@FRogEnnn: jak napisał kolega wyżej, kupujesz dowolny dekant z atomizerem, w drogerii, na allegro lub aliexpres, odlewasz po troche i używasz. Ew szukaj pustej/mocno ubytkowej butelki tych samych po forach, jeśli chcesz trzymac widoczne na półce ale średnio się to opłaca,można refilla trzymac w pudełku a dekant gdzieś w szafce.
  • Odpowiedz
  • 0
@krzych-ch: A z tego Refilla normalnie się będą lały perfumy? Bo jak patrzyłem na filmach to trzeba to wsadzić do flakonu i jakoś dziwnie przekręcić. Ale dobra, dzięki za info.
  • Odpowiedz