Aktywne Wpisy

Jaki był wasz ulubiony napój w dzieciństwie (nieważne czy przyrządzany w domu, czy kupny)?
#pytanie #dziecinstwo #kiedystobylo
#pytanie #dziecinstwo #kiedystobylo

cyberhero +935
#nieruchomosci W nawiązania do badań, na które powołuje się ministerstwo rozwoju i technologii przygotowałem małą analizę.
Otóż wczoraj ministerstwo opublikowało wyniki badania dotyczącego programów mieszkaniowych, powołując się na nie jako na rzetelne źródło informacji. Jednak dokładniejsza analiza tego badania budzi poważne wątpliwości co do jego jakości i wiarygodności. Warto przyjrzeć się bliżej kilku kluczowym aspektom, które podważają wiarygodność tego badania.
Przede wszystkim, badanie zostało przeprowadzone przez firmę o nazwie "OGÓLNOPOLSKA GRUPA BADAWCZA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ". Okazuje się, że 90% udziałów w spółce należy do jednej osoby - Łukasza Pawłowskiego. Co więcej, kapitał zakładowy spółki wynosi zaledwie 5000 PLN, co jest minimalną kwotą wymaganą do założenia spółki z o.o. Dodatkowo, firma jest zarejestrowana w wirtualnym biurze w Warszawie. Te fakty rodzą uzasadnione pytania o rzeczywiste zaplecze i doświadczenie tej firmy w prowadzeniu rzetelnych badań na skalę ogólnopolską.
Jednak
Otóż wczoraj ministerstwo opublikowało wyniki badania dotyczącego programów mieszkaniowych, powołując się na nie jako na rzetelne źródło informacji. Jednak dokładniejsza analiza tego badania budzi poważne wątpliwości co do jego jakości i wiarygodności. Warto przyjrzeć się bliżej kilku kluczowym aspektom, które podważają wiarygodność tego badania.
Przede wszystkim, badanie zostało przeprowadzone przez firmę o nazwie "OGÓLNOPOLSKA GRUPA BADAWCZA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ". Okazuje się, że 90% udziałów w spółce należy do jednej osoby - Łukasza Pawłowskiego. Co więcej, kapitał zakładowy spółki wynosi zaledwie 5000 PLN, co jest minimalną kwotą wymaganą do założenia spółki z o.o. Dodatkowo, firma jest zarejestrowana w wirtualnym biurze w Warszawie. Te fakty rodzą uzasadnione pytania o rzeczywiste zaplecze i doświadczenie tej firmy w prowadzeniu rzetelnych badań na skalę ogólnopolską.
Jednak

źródło: image
Pobierz
@kawalerka15k: problem w tym, że wykopki nie są w stanie niczego punktować bo nie posiadają wiedzy o żadnej korupcji a ich poczucie bezpieczeństwa w rzucaniu oskarżeniami oparte jest wyłącznie na założeniu, że nikt nie będzie chciał się ośmieszyć ich pozywając ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Spadkowicze narzucają narrację "korupcja" po to, żeby trudniej było przepchnąć niekorzystne dla nich rozwiązanie, ale równie dobrym wytłumaczeniem może być zwykła chęć zwiększenia dochodów budżetu i uniknięcie spadku dochodów podatkowych z mieszkaniówki.
To powiedziawszy ja rozumiem to, że można stymulować pewne sektory gospodarki tymi kredytami i kiedyś chyba nawet na Wykopie to sugerowałem,
Za badanie sprawy nie mają się brać wykopki tylko CBA. Pierwszy temat do sprawdzenia do ostatnie transkacje mieszkań działączy PSLu i członków ich rodzin. Drugi temat do sprawdzenia to farmy botów. Trzeci to spotkania lobbingowe, które już wiemy, że się odbywały.
No i to jest właśnie sedno. Na wypok wystarczy, ale spróbuj to sformułować publicznie, pod twarzą, nazwiskiem i odpowiedzialnością za fałszywe oskarżenie, a potem jeszcze przed prokuratorem albo sądem i doprowadzić procesowo do końca. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
xD
xD
Ty chyba jesteś kolego troszkę opóźniony, ale jezcze raz powoli ci to wytłumaczę, bo nie załapałeś.
To nia ja będę robić tylko CBA.
@Czoso: Powtarzasz to jak zaklęcie, które wydaje ci się że ma magiczną moc xD
Służby mają swoją pragmatykę działania i muszą mieć podstawy prawne dla czynności
Dobra nie pisz już do mnie bo i tak nie wiesz o czym mówisz
@wypopekX:
aż musiałem sprawdzić co to znaczy, o coraz ciekawsze rzeczy mnie pomawiasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiem jak zareaguje osoba której grozisz, ale żebyś się nie zdziwił wyciągając list ze skrzynki, śmieszkowanie ma swoje granice ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kawalerka15k: a wiele jest nie udowodnienia, bo manewruje między paragrafami i tworzy łańcuszki zależności, w których ciężko wytropić kto komu, za co, kiedy i jak posmarował. Dobrym przykładem jest branża farmaceutyczna, gdzie możesz przekupić lekarza dając mu intratny kontrakt na wystąpienia publiczne - podmiot produkujący leki lub sprzęt medyczny nic mu nie smaruje, za to inny podmiot, np. oficjalnie zajmujący się