@Sedd: Ta 12-latka i ten 13-latek nie pamiętają walkmanów? Ja jeszcze dwa mam w domu. Ostatniego walkmana kupiłem w 2005 roku. Co jest z nimi nie tak? Niedługo ci tableciarze dostaną książkę do ręki i nie będą wiedzieli do czego służy. W kolejnej edycji programu powinni dać tym dzieciakom prawdziwe zadanie:
@hetman-kozacki: Zauważ, że w 2005 roku to niektóre z tych dzieci się urodziły dopiero ;) Bardziej mnie śmieszy ta znikoma sprawność manualna, no ale cóż, tski znak naszych czasów.
No mogą nie pamiętać, trzeba zauważyć, że technologia w Stanach postępuje dużo szybciej niż u nas, ludzi stać też na nowszy sprzęt. Dla 12 i 13 latków takim starym sprzętem z lat młodości są pewnie odtwarzacze mp3, ewentualnie przenośnie odtwarzacze CD.
@Sedd: Bez przesady. Ja w ich wieku miałem dużo większą wiedzę o przeszłej technologii niż oni. Problem w tym, że oni już się nie bawią. Nie znajdą nigdzie na strychu starego sprzętu, na nic się nie natkną, niczym nie zainteresują. Wszyscy są zapatrzeni w ekrany smartfonów od rana do wieczora.
@hetman-kozacki: zawsze mam beke z polaków śmiejących sie z głupoty amerykanów.
Ja polak ktory wie więcej o świecie, zna walkmany i nie miałby problemu z ich uruchomieniem gdyby teraz miał 6 lat.
Tak się składa, że Ci "głupi" amerykanie z których się śmiejecie oni kończą szkoły, robią dobre studia, zarabiają 10x więcej od Was i zwiedzą.zobaczą w życiu więcej od kogoś kto uważa się za lepszego bo za młodu szukał po strychu starych
źródło: comment_VGIeN9dlGmdabbQArU5QoypBfsTecj2K.jpg
PobierzNo mogą nie pamiętać, trzeba zauważyć, że technologia w Stanach postępuje dużo szybciej niż u nas, ludzi stać też na nowszy sprzęt. Dla 12 i 13 latków takim starym sprzętem z lat młodości są pewnie odtwarzacze mp3, ewentualnie przenośnie odtwarzacze CD.
Ja polak ktory wie więcej o świecie, zna walkmany i nie miałby problemu z ich uruchomieniem gdyby teraz miał 6 lat.
Tak się składa, że Ci "głupi" amerykanie z których się śmiejecie oni kończą szkoły, robią dobre studia, zarabiają 10x więcej od Was i zwiedzą.zobaczą w życiu więcej od kogoś kto uważa się za lepszego bo za młodu szukał po strychu starych