Wpis z mikrobloga

#paryz2024 #netflix #seriale

Siema, może trochę przyfftopuje na tagu ale mam nadzieję że wybaczycie XD mianowicie praktycznie cała Polska na czele tutaj z nami jest teraz ekspertami w szermierce - emocje medale afery dramy no i ja właśnie apropos dramy - jakby ktoś chciał sobie wyczilować przy serialu na Netfliksie to jest taki azjatycki serial z szermierką w tle który wam tu chciałem pokazać mianowicie "Twenty Five Twenty One" - fajny serial, oglądałem z półtora roku temu i miło wspominam. Akcja dzieje się głównie w końcówce lat '90 - w rolach głównych Kim Tae-Ri i Bona z zespołu WJSN. 16 odcinków i jak kogoś razi jakieś woke czy coś to tutaj tego nie ma bo w Korei jeszcze wiedzą na czym się skupiać przy produkcji serialu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Polecam obejrzeć choćby pierwsze odcinki dla testu czy komuś podejdzie.

https://www.filmweb.pl/serial/Dwadzie%C5%9Bcia+pi%C4%99%C4%87+i+dwadzie%C5%9Bcia+jeden-2022-10007063
malibu99 - #paryz2024 #netflix #seriale

Siema, może trochę przyfftopuje na tagu ale ...

źródło: 25-21-fencing-nm

Pobierz
malibu99 - #paryz2024 #netflix #seriale

Siema, może trochę przyfftopuje na tagu ale ...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@guest: no zakończenie można powiedzieć że trochę typowe azjatyckie czyli w sumie to nie możesz być pewien co się wydarzy (chociaż przebitki do teraźniejszości pozwalają nam się domyśleć co się stało w tym konkretnym) tak już w jakichś innych serialach lubi sobie nie być amerykańskiego happy endu, widziałem multum takich kdram (chociażby pana promyczka z KT-R w roli głównej)

Służącej nie oglądałem więc się nie wypowiem ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@malibu99: Ale serial dobry na poziomie Nabillera czy to typowa teen drama? W sumie dla Taeri bym obejrzał.

Swoją drogą aktorka pasuje do tego mema Lubicz w dzień i Lubitch w nocy. Albo gra grzeczną ksieżniczkę, albo nożycuje się z hrabiną.
  • Odpowiedz
  • 0
@Logytaze: Ja już tak mam że raczej nie potrafię określić poziomu "dobrości" danej dramy czy filmu, albo mi się podobała (bardziej lub mniej) albo nie podobała, temu nie wystawiam w ogóle ocen na mydramalist, ze względu na ten aspekt szermierczy to nie jest typowa szkolna teen drama (późniejsze odcinki to i późniejsze lata więc nie są już tacy teen), mi się oglądało bardzo przyjemnie, nie męczyłem jej plus fajnie jest
  • Odpowiedz