W ciągu ostatniej doby miało miejsce 10 wypadków śmiertelnych w których zginęło 11 osób.
222 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji. 241 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji. 32 osoby zmarły w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 254 wypadkach zginęły w sumie 273 osoby.
W poprzednim roku statystyki po 44. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu: 6 wypadków / 8 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby 246 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji 263 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj: 360 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje 13.446 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
71 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje 3.125 wypadków drogowych od początku wakacji
82 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje 3.553 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia: 1 utonięcie w ciągu ostatniej doby 120 utonięć od początku wakacji
ciekawe jak rowerzysta ma uniknąć najechania z tyłu?
@Kexu: tego ciężko uniknąć. Jednak zdecydowana większość wypadków z udziałem rowerzystów, to wymuszenia na aucie (zle oszacowanie odległości/prędkości), wjechanie pod samochód itd. Każdy niech sobie radzi na swój sposób. Ja nie obawiam się o swoje bezpieczeństwo, czy to jako kierowca,
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 10 wypadków śmiertelnych w których zginęło 11 osób.
222 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
241 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
32 osoby zmarły w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 254 wypadkach zginęły w sumie 273 osoby.
W poprzednim roku statystyki po 44. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
6 wypadków / 8 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby
246 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
263 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
360 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
13.446 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
71 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
3.125 wypadków drogowych od początku wakacji
82 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
3.553 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
1 utonięcie w ciągu ostatniej doby
120 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
@Kexu: tego ciężko uniknąć.
Jednak zdecydowana większość wypadków z udziałem rowerzystów, to wymuszenia na aucie (zle oszacowanie odległości/prędkości), wjechanie pod samochód itd.
Każdy niech sobie radzi na swój sposób.
Ja nie obawiam się o swoje bezpieczeństwo, czy to jako kierowca,
@ch1va5: przecież dalej kontynuuje wyliczankę - w nawiasie potwierdza, że cały czas mówi o samobójcach.
@Salido: https://www.mamnewsa.pl/na-sygnale/tragiczny-wypadek-nie-zyje-motocyklista