Aktywne Wpisy
dziobnij2 +33
Jak ognia piekielnego unikam wszelkich dawnych znajomych ze szkoły. Nie spotkałem żadnego od dłuższego czasu, ale gdybym spotkał jakąś znajomą twarz na spierdotripie, to natychmiast bym odwrócił głowię, przeszedł na drugą stronę ulicy i udawał, że nie widzę. Gdyby jakiś stary znajomy zagadał do mnie i się zapytał "co u mnie", albo "gdzie pracuję", to co mam mu odpowiedzieć? Że od skończenia liceum w 2009 roku siedzę w domu z rodzicami i
JulianGangol +11
Aha a tak w ogole to nie ma wielkiej roznicy czy Chic keksowal 14 czy 15 latke. Jak sama chciala i nie protestowala to nie ma to znaczenia. Ma jedynie dla sztywnego prawa. Jak typiara miala 15 lat i 1 dzien to juz gitowa tak bo jest legalna a jak miala 14 lat i 360 dni to juz nie gitowa i wielki pedo tak? Bzdura totalna. Jak podstepem nie doprowadzal ja do
I bardzo dobrze xD
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
@GomiGomi: gospodarka urośnie, czyli przyszła baza popytowa kupujących mieszkania, ale ten efekt będzie dopiero za jakiś czas
Poza tym stymulacja się przydaje bo ludzie nie tracą pracy w okresie przejściowym do spadku stóp a państwo nie straci wpływów podatkowych z tych mieszkań, które nie zostaną wybudowane
@IkdapS_: wszystko na to wskazuje, czytam tag to wiem i nie trzeba mi od czterech lat przypominać, że już za 2 tygodnie spadki ;)
pssst - za rok lub dwa idzie pompa na inwestycjach infrastrukturalnych z KPO więc pracownicy sobie pracę znajdą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Satan_Was_a_Babyboomer: myślisz, że jak ktoś jest kierownikiem projektów deweloperskich, zajmuje się sprzedażą mieszkań, albo obsługą prawną to może się gładko przekwalifikować na budowę drogi albo lotniska? Śmiała teza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale jeszcze mamy obniżone wpływy podatkowe
@wypopekX: czyli co, deweloperzy już się napaśli w poprzednich latach i wakacje do końca życia czy może może deloperzy pójdą na kasę w żabce? pracownicy też są rozumiem jacyś upośledzeni i jak janusz im podziękuje to tylko bezrobocie? XD
@wypopekX: Tak.
Project Manager poradzi sobie z resztą zawsze może pracować u Inżyniera Kontraktu albo Inwestora jaki Kierownik Projektu albo coś podobnego. Od tematów technicznych ma inżynierów a On musi zarządzać zasobami i ludźmi więc to raczej uniwersalna kompetencja.
Sprzedawcy/Handlowcy też sobie poradzą szczególnie w branży budowlanej - pracowałem przez jakiś czas jako Doradca Techniczno-Handlowy w branży budowlanej i były tam osoby z różnej bajki (przykładowo z branży chemii budowlanej, materiałów izolacyjnych, drewna, stali). Dobry handlowiec zawsze
czytasz czasem swoje własne komentarze? Przecież mieli setki procent narzutu xDDDD
Meh.
Dla większości rynku deweloperskiego kierownik projektu to nie jest gość, który "ma inżynierów", tylko człowiek orkiestra, który wszystko na raz organizuje i koordynuje. Bo większość rynku to nie są wielkie firmy deweloperskie, tylko małe i średnie. Myślisz, że w średniej firmie ktoś zatrudnia kierownika projektu i dodatkowo jeszcze inzynierów? :)
Jeżeli
@wypopekX: tak mieszkaniówka to tylko u dewolopera XD
@Wielka-Polska-Betonowa: no można też się udać do janusza z pytaniem czy nie zatrudni kogoś na etacie do sprzedaży tego jednego kwadratu 23m2 na Bemowie, ale słabo to widzę xD
@wypopekX: Już widzę jak KP zapier*ala po budowie i zbiera WZ'tki albo zbrojenie odbiera xD
@Kawa_z_cynamonem: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD