Nie mogę znaleźć odpowiedzi wprost. Mam nowy SSD. Chciałbym zainstalować na nim nowy system. Mam możliwość skorzystania z recovery dvd lub instalacji systemu całkowicie na nowo. Czy przywracanie systemu z płyt może odbić się na wydajności?
@zakopywywacz: (#) Nie powinno się instalować z recovery ponieważ wtedy razem z systemem instalujesz syf od producenta. Najlepiej instalować CAŁKOWICIE czysty system.
@zakopywywacz: (#) Właśnie ten syf odbija się na wydajności. Dodatkowo czasem takie systemy mają predefiniowane ustawienia, które nie są zbyt dobre (przeważnie).
Najlepiej instalować całkowicie czystą Windę. Patrz też, żeby sumy kontrolne zgadzały się z tymi od Microsoftu - to potwierdzi, że w plikach systemu nikt nie grzebał.
@zakopywywacz: pobierz sobie iso z digitalrivier.net - partner MS dystrybuujący instalatory windows oem za friko - linki znajdziesz w google. Niesety brak pl, tylko eng, niem i kilka innych
#ssd #wydajnosc #szybkosc #windows7 #windows #recovery #instalacja #dysk
Najlepiej instalować całkowicie czystą Windę. Patrz też, żeby sumy kontrolne zgadzały się z tymi od Microsoftu - to potwierdzi, że w plikach systemu nikt nie grzebał.