Wpis z mikrobloga

Kross jechał pewnie swoim pancernym SUVem, przez przypadek skręcił w biedniejszą dzielnice w Niemczech i sobie zbudował światopogląd, że Niemcy złe, Hiszpania fajna.

Statystki mówią jasno, że Barcelona czy Bilbao są od dawna w europejskim topie najniebezpieczniejszych miast w Europie i jest tam gorzej niż w Berlinie czy Frankfurckie.

@Pompejusz: Trochę wybiórczo patrzysz na te statystyki. Wybrałeś dwa miasta z najwyższą ilością przestępstw z całej Hiszpanii, aby udowodnić, że w
  • Odpowiedz
powiedział prawdę xD moja rodzina mieszkająca w Niemczech. W ostatnim czasie:

Okradli szkołę ciotki w Berlinie.

Pobili syna ciotki.

@IksdeHeheh: A ta Twoja rodzina to nie migranci? Widać Niemcy się obudzili i zaczęli robić porządek z migrantami XD
  • Odpowiedz
@wstanczyk: racja, za dużo wykopu i już mi się w pamięci robią wstawki o imigrantach xD No ale opieszałość władz i bezmyślne u nich odchodzenie od atomu, a u nas pozorowanie budowania elektrowni od dekad się zgadza. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Farezowsky mi w 2019 roku AM w mojej firmie, rdzenny Niemiec (duże korpo) przy okazji zjazdu kwartalnego sprzedawców w Zurichu z pewnością i przekonaniem 100% mowil, ze we Frankfurcie jest bardziej niebezpiecznie niż w Iraku i Syrii. 100% w to wierzył, ja nie. Ale to pokazuje skalę zjawiska i tego co oni tam mają.
  • Odpowiedz
trzeba będzie w końcu zrobić porządek z tą migracją w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@dondon: nie tylko w Polsce, trzeba będzie w końcu zrobić porządek z tą migracją do europy ;)
  • Odpowiedz