Mirki, doradźcie mi. Kupiłem myjkę ciśnieniową z allegro - Lehmann JUKON. Opinie dość dobre jak na sprzęt za 300 zł - 4.85 przy kilkuset ocenach. Mam jednak problem z nią. Dysza regulowana przez sam środek ma dużo mocniejszy strumień niż po bokach, co sprawia, że mam "szlaczki" na czyszczonej ścianie. Mam dodatkową dyszę dumnie zwaną "turbo 230 bar". ale tragicznie sobie radzi z usuwaniem brudu, a jej skuteczność oceniłbym na nieco lepszą niż akumulatorową myjkę parkside która ma chyba 20 barów. To normalne, że dysze mają takie nierównomierne "zraszanie" czy po prostu kupiłem g---o (lub dyszę z wadą fabryczną)? Jakie myjki do ~500 zł polecacie? Potrzebuje w zasadzie przejechać kilka ścian na balkonie, umyć auto od czasu do czasu. W komentarzu druga fota.
@chomik3: wadę konstrukcyjną to ma każda tania myjka, wadę produkcyjną co druga. Nie ma co oczekiwać jakości od sprzętu za 300zł xD Na takim myśleniu, że kupię coś taniego bo chcę tylko ścianę umyć i samochód, traci się dwa razy bo tym nie da się pracować i tylko się wkurzasz i tak jak teraz Ty będziesz szukał czegoś droższego. A tak do tych 800zł dołożyłbyś 200zł i miałbyś porządną myjkę
@chomik3: weź się pobaw z różnymi kątami i bardzo dokładnymi ruchami, spróbuj spryskać ścianę i odczekać kilka minut żeby brud namókł, moze nawet jakimś płynem, nie wiem czy udało by ci się nawet dobrą myjką uzyskać równą czystość, po prostu ściana jest za czysta, myjką dobrze zrywa się grube mchy i porosty, błoto, wtedy jest efekt wow.
@johny-kowalski: Jak odejdę dalej to nie czyści prawie wcale... @ciasteczkowy_otwur Próbowałem - pod jakimkolwiek kątem bym nie stanął to mam strumieć który czyści 1cm2. Kilka dni by mi jedna ściana zajęła gdybym chciał po centymetrze czyścić ( ͡°͜ʖ͡°) @Bodzias1844 Weź podeślij jakiś model godny polecenia. Faktycznie ten chyba spakuje i odeślę jak jeszcze można i kupię coś lepszego.
@chomik3: no za dużego wyboru nie masz, wchodzisz na stronę stihla czy karchera i bierzesz tą na którą Cię stać :D Na pewno będą lepsze od tego marketowego badziewia. Tylko, że elewację myjesz albo z dodatkiem chemi albo gorącą wodą
@johny-kowalski: Jak odejdę dalej to nie czyści prawie wcale...
Bo ta ściana jest w miarę czysta a ty oczekujesz efektu wow jak w reklamie. Albo kupisz kärcher ze minimum średniej półki a i nim będziesz musiał centymetr po centymetrze jechać chociaż efekt będziesz szybszy... Albo... Kup wiadro farby i to pomaluj.
To normalne, że dysze mają takie nierównomierne "zraszanie" czy po prostu kupiłem g---o (lub dyszę z wadą fabryczną)?
Jakie myjki do ~500 zł polecacie? Potrzebuje w zasadzie przejechać kilka ścian na balkonie, umyć auto od czasu do czasu.
W komentarzu druga fota.
#pytanie #pytaniedoeksperta #majsterkowanie #remontujzwykopem #myjkacisnieniowa
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Na takim myśleniu, że kupię coś taniego bo chcę tylko ścianę umyć i samochód, traci się dwa razy bo tym nie da się pracować i tylko się wkurzasz i tak jak teraz Ty będziesz szukał czegoś droższego. A tak do tych 800zł dołożyłbyś 200zł i miałbyś porządną myjkę
@ciasteczkowy_otwur Próbowałem - pod jakimkolwiek kątem bym nie stanął to mam strumieć który czyści 1cm2. Kilka dni by mi jedna ściana zajęła gdybym chciał po centymetrze czyścić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bodzias1844 Weź podeślij jakiś model godny polecenia. Faktycznie ten chyba spakuje i odeślę jak jeszcze można i kupię coś lepszego.
Bo ta ściana jest w miarę czysta a ty oczekujesz efektu wow jak w reklamie. Albo kupisz kärcher ze minimum średniej półki a i nim będziesz musiał centymetr po centymetrze jechać chociaż efekt będziesz szybszy... Albo... Kup wiadro farby i to pomaluj.